08 mars 2014

Grändpromenad, high tea och avslutningsmiddag med Swea. Plan MH 370 borta.

Efter frukosten idag var det dags för styrelsemöte för alla hitresta ordföranden och för oss andra var det en promenad i Melbournes gränder på programmet. Vi startade på ett café med kaffe och muffins.



Caféet var beläget i en väldigt häftig lokal med hissar med bronsdörrar och mosaik på golvet.



När kaffet var urdrucket bar det av ut på stan. Den här bronshunden var bland det första vi fick se. Tydligen var den borta i två år då några studenter tagit den och gömt den.


Vår guide var en mycket excentrisk herre som nog gärna hade stått på en scen. Vi fick oss många goa skratt!


 Vi var 15 i vår grupp och två grupper totalt som gick runt.


 Här fick vi utpekat Melbournes berömda tågstation.


I vissa gränder i Melbourne är det tillåtet att måla grafitti och konstnärerna kommer dit och målar hur mycket som helst. Det var riktigt fräckt!




 På ett ställe hade någon byggt små läskiga huvuden också...


Vi fick också möjligheten att se ett par av Melbournes eller kanske världens misnta konstmuséer. Här var ett museum som bara fanns online och utställningen var ett skyltfönster.


 Det finns många fina arkader i Melbourne!


I en av dem fanns den barberare som funnits längst på samma ställe. Det roliga var att han kallades den sjungande barberaren och rätt som det var sjöng han en aria för oss.


Nästan framme vid vårt hotell låg The Block, också en fin arkad. Taket var målat och bevarat väldigt fint.


Golvet var också belagt med mängder med mosaik och såg väldigt italienskt ut.




Här är det minsta muséet vi fick se :)


 Vår promenad avslutades vid Windsor Hotell där det var dags för High Tea klockan tolv.



Det var en väldigt god stund som startade med ett glas skumpa, följt av te, snittar, scones och allt annat som hör till.


Marion, en av de svenska tjejerna i Melbourne, höll ett kort föredrag om aboriginierna och deras villkor och konst i Australien. Många hemska berättelser.


Vid två var lunchen slut och Gunilla tog med mig till platsen dit de skall flytta i april/maj. Så roligt att få se det! Vi fick en underbar promenad i vårväder - fast höstväder där...



 Vi hann också med en liten sväng in på Ikea och lite andra affärer. 


Det blev spårvagn tillbaka till hotellet. Gunilla kollade sin telefon och huvudnyheten för nyheterna var att Malaysian Airlines plan från KL till Beijing försvunnit och troligen störtat mellan Malaysia och Vietnam. Fruktansvärda nyheter. Känns extra läskigt när vi har flugit med exakt det planet flera gånger. Oron var stor att några vi kände fanns ombord. Självklart otroligt otäckt i vilket fall.


På kvällen var det sedan dags för avslutningsmiddagen som var på ett lite pub-liknande ställe.


Här är Jenny, som tagit över som ordförande efter Jennifer.


Maten var lite roligt serverade. Det fanns två förrätter och två varmrätter och de sattes ut till varannan person. Om man inte ville ha det man fick så fick man försöka byta med någon annan.



Det blev körsång av svenska kören i Melbourne som gjorde ett ABBA-medley, det var lotteridragning och mycket prat. En riktigt trevlig middag. Vi fick också se passagerarlistan på MH 370 på internet och kunde i alla fall konstatera att det inte var någon där vi kände. 239 saknade personer...


Väl tillbaka på hotellet bjöd Gunilla på skumpa och vi tjejer fick tacka av varandra lite. I april kommer dock Gunilla till KL ett litet tag så det blir riktigt roligt! 


Vilken resa vi har haft och så mycket vi har upplevt. Det har varit väldigt bekvämt med programmet som ordnats och bara att hänga med. Det här gör vi gärna fler gånger!