17 september 2009

Sailfishfiske i Romping 11-13 september

Helgen 11 -13 september stack Michi iväg med 8 kompisar till Romping som ligger på öskusten för att fiska en av de största fiskar man kan få här - Sailfish. Sailfish är den snabbaste fisk som finns och den kan komma upp i så höga hastigheter som 110 km/h. Den kan bli 1,7 - 3,4 meter lång och väger mellan 50-100 kr. Något för de tuffa grabbarna alltså!


Här var Michi den lycklige storfiskaren. Resan var bra på så sätt att alla lyckades fånga en fisk!


Med tanke på fiskarnas storlek krävdes det styrka och tålamod för att dra in dem.

Dag två inleddes med lite försnack inför dagens eventuella fångster. Peter. Fredrik och Daniel lägger upp lite taktik.

Så bar det av ner på de rangliga bryggorna för att ta båten. Rörtångens bryggor framstår ju helt plötsligt som oerhört säkra...


Så var det dags för storfiske. När en Sailfish blivit indragen fick man hjälpas åt att få upp den i båten. När man ser skuggan i vattnet ser det ju ut som om det är en haj som fångats!

Efter fångst med obligatoriska foton slängdes fiskarna ner i vattnet igen. Undrar just om det fanns flera Sailfish eller om det var en stackare som åkte upp och ner hela tiden?


När dagen var slut så firades fiskedagarna med lite dricka, som här faktiskt ser ut att vara alkoholfri :o)

Sent på söndagkväll kom sedan hela gänget hem. Det var inte bara Sailfish som hade fångats utan även den fisk de hade haft som bete, samt bläckfisk. Bläckfisken serverades sedan i olika former på lördagskvällen. Den hade inte samma tur som Sailfishen... Ännu en rolig fiskeresa var till ända.