17 oktober 2012

Modevisning och bokklubb

Fredrik hade fortfarande feber i morse, men ville ändå gå till skolan eftersom de hade ett stort test som heter PSAT. Om man vill söka till amerikanska universitet, även andra, så måste man göra SAT som väl kan jämföras med våra högskoleprov. Det är framförallt engelska och matte som testas. PSAT är då ett pre-SAT, dvs ett test på hur proven funkar och man kan se hur man ligger till.

Själv var jag iväg på Fitness First och träffade Lydia, en personlig tränare, för att se hur jag ligger till nu när jag börjar där. Oj, oj, oj. Man kan ju säga att motivationen steg efter det mötet. Lyckades skrapa ihop 14 av 24 möjliga poäng.

Halvfyra åkte jag ner till Nashas kontor. Var medbjuden till hennes svägerskas öppningsceremoni av butiken Antoinette i Star Hill. Ägaren till koncernen YTL här i Malaysia var med och skar upp en enorm tårta, istället för att klippa band.



Det var modevisning också med troligen ryska modeller. Mycket fina kläder.



När Nasha och jag kom dit fick vi ställa oss på röda mattan för fotografering. Det här kortet tog dock Nashas svåger Dato Dale, som var konferencier.



På kvällen var det sedan bokklubb hemma hos Mica. Hon och Eva hade fixat tillsammans. Det blev små kanapéer med svampstuvning, lins- och morotssoppa, lax- och spenatfyllda knyten och kladdkaka. Vi hade som vanligt så trevligt så vi nästan glömde bort våra böcker :) Till nästa gång har vi bestämt att alla skall läsa samma bok, The dulang washer av Paul Callan. Det är en skönlitterär bok om de malaysiska tenngruvorna i slutet på 1900-talet. Roligt att läsa om Malaysia.



Michi kom och hämtade mig vid elvatiden. Regnet bara vräkte ner och åskan mullrade för fullt. Det har varit riktigt dåligt väder nu det sista, speciellt på kvällarna, så det var skönt att slippa promenera hem.



Vi avslutade kvällen med en öl på Home and Away. En händelserik dag!!!