17 november 2018

Ironman 2018 på Langkawi

Började morgonen med att gå upp och åka till Perodua för service av vår Myvi. Det var bara det att när jag kom dit så var servicen bokad nästa lördag. Inte så käckt med tanke på att vi inte är här då. Lite irriterad fick jag vända och åka hem. Har bokat ny tid nu till slutet av december.




Michi gjorde lunch till oss och numera är det även den utökade familjen som får avnjuta dessa delikatesser.






Vi tog en sväng in till stan igen för att fixa lite saker och senare på eftermiddagen åkte vi ner till stranden för att titta på slutspurten på det årliga Ironman här på Langkawi. Helt otroligt med dessa människor som först simmar 3,8 km i havet, cyklar 180 km och sedan springer 42 km. Helt galet! Det brukar alltid vara så mycket folk här och titta, men i år var det nästan tomt.




Vi hann sedan precis hem för att byta om och åkte sedan till St Regis för att äta middag. Detta är ett helt outstanding ställe. Bara deras bar med bästa platsen för att se solen doppa sig i havet!




De hade en fin vagn för gin och tonics och vi började prata med barmästaren. Han gjorde alla bitters själv och helt plötsligt började han låta oss provsmaka vad han tillverkat. Spännande.




Jag provade en drink som hette Fire gin och som ni ser är det både chilifrukt och chilipeppar i. Det var verkligen fire i den!




Så fint med seglen de spänt över vattnet där man kan sitta och ta sina drinkar.



När vi gick in och satte oss vid bordet för att äta kom barmästaren efter oss och hade gjort en extra gin och tonic till oss med sina specialkryddor i. Den bjöd han på. Så otroligt sött!




Vi fick in den fina brödlådan igen med heta stenar i för att hålla brödet varmt.



Det blev scallops till förrätt med en röd curry. Så gott!



Rätt som det var kom det in en extra rätt som visade sig vara vår kypares, Alexanders, favorit. Han hade bett kocken göra en liten avsmakningsportion var till oss. De är sååå trevliga här.



Det blev sedan wagyu för Michi och anka för mig. Bara matuppläggningarna är fantastiska.






Så fint med belysning vart man än går.



Restaurangen fick nyss två utmärkelser här i Malaysia. En för bästa service och en för bästa matkoncept. Den franske kockan har fått detta trots att flera i kökspersonalen aldrig har jobbat i ett restaurangkök förut. Tala om att vara en bra ledare!




Under middagen kom vi att prata om våra två nya medarbetare på kontoret. Muaz är malay och Castle är kines. Michi och Andreas hade haft ett möte med dem och förklarat svensk företagskultur. Michi hade sagt att om det är något ni inte förstår eller undrar över så får ni komma till oss och fråga. Då hade Muaz, som jobbat en månad längre, tittat på Castle och sagt: De menar verkligen det, de vill att vi skall fråga! Då inser man ibland hur olika det fungerar på företag runt om i världen. Svenskt företagsklimat är oftast väldigt bra!