05 mars 2010

Annas körkort del 2

På eftermiddagen den 25 februari åkte jag och hämtade Anna på skolan klockan halvtvå och vi åkte ut mot PJ Hilton där lokalen ligger för att skriva teoriprovet för hennes körkort.

Vi fick börja med att köa för personalen var på lunch, men stod väl som nummer fyra i kön. När vi kom in fick Anna lämna sin legitimation och sedan ropades man upp i tur och ordning. Det var bara det att, enligt malaysiskt manér, så lades alla ID-kort som kom in efter oss ovanpå Annas pass, så eftersom vi stod nästan först i kön, blev Anna uppropad nästan sist...

Hon fick då gå fram, lämna sitt fingeravtryck, sitta ner för ett foto och sedan vänta igen. Ungefär vid klockan tre var det dags att gå in i ett rum och sätta sig framför en dator för att sedan svara på 50 frågor. Efter en kort stund var en belåten Anna ute igen och fick en utskrift av sitt prov. Hon fick 45 rätt och man var tvungen att få minst 42 så provet var avklarat på 12 minuter och 2 sekunder enligt lappen :) En mycket nöjd dotter åkte med i bilen.

Vi åkte direkt till körskolan och bokade tid för "maintenance-kurs" på lördag. Därefter bar det av till Sri Hartamas för att ta foto till det första körkortet. När Anna gått två kurser a tre timmar så kommer hon att få ett L-körkort, dvs Learning. Med detta får hon ta lektioner på körskolan. När hon klarat sin uppkörning får hon sitt P-körkort, dvs Provisional, som hon sedan får köra med i två år prickfritt innan hon får det riktiga körkortet.

En stor dag i Annas liv har passerat!!