29 januari 2021

Lite lätt sammanbrott idag

Idag bröt vi ihop lite. Fick till exempel reda på att vår hemförsäkring inte täcker vattenskador utan bara våra saker i lägenheten. Vi har haft samma försäkringskille i alla år men nu är det nog dags att byta. När jag blev rånad täckte inte försäkringen det, men man kunde lägga till det. När vi hade ett jordskred på Langkawi täckte inte försäkringen, men man kunde lägga till det. Så har det varit i typ fem fall nu. Vi har inte fått utbetalt en enda gång, men allt går att lägga till. Hur dålig försäljare har Stanley inte varit? Hade han frågat hade vi ju garanterat sagt ja och de hade tjänat mer pengar. Nu är ju det inte så dyrt som i Sverige så det är klart att vi kan betala det, bara väldigt irriterande!!!

Lägg sedan på det faktum att vi är helt instängda, inte ens kan resa till KL, alla jobbar hemifrån, Michi kan inte resa i affärer, vi kan troligen inte ens åka hem i sommar och inte träffa familj eller vänner. Rykten gör nu gällande att vi inte får vaccin hit för det finns mellanhänder som vill ha pengar under bordet. Är man förvånad? Börjar bli trötta på detta land nu och hur de håller på.


Thelma och jag fixade lite godsaker som förrätt till middagen idag. Lagom till vi ätit upp kom det meddelande från KLM att Fredriks flyg ställts in. Det som är från Amsterdam till London. Panik i lägret med tanke på alla tester han bokat in också. Med lite hjälp av Anna också så är han nu bokad till Amsterdam och kan därifrån ta Eurostar-tåget upp till London. Alternativet hade varit Göteborg - Amsterdam - Paris - London. Tre flyg. Man kan ju bara räkna ut hur mycket som kan hinna hända där.


När allt var löst satt vi bara ute under fullmånen och försökte lugna ner nerverna igen. Det gick rätt bra. Det var väldigt fint ute - och varmt.


Det är bara att ta nya tag, gräva djupt i psyket, vara tacksam för att alla är friska, att firman går bra och att vi på det stora hela ändå har det rätt bra.