16 september 2010

Malaysia Day

Idag är det Malaysia Day - en rätt så ny helgdag som instiftades för bara ett par år sedan. Den har dock funnits länge i Sabah och Sarawak, de malaysiska delarna av Borneo. Det var nämligen först 16 september 1963 som dessa delarna införlivades i Malaysia. Nationaldagen är den 31 augusti (1957) och är en helt annan sak. Det har i alla fall blivit en helgdag till i den redan späckade malaysiska kalendern och barnen ser glada och nöjda ut. Tredje veckan i rad med bara fyra skoldagar.

Har nu börjat ta mig utomhus för att träna löpning. Ja, löpning är väl lite dumt att säga för nu första veckan är det bara, som det står i programmet, "rask gång", dvs en takt på 6 km i timmen. Tog mig till Lake Garden där jag med några vänner sprang tidigare. Det är en stor park, mitt i stan, där det finns en runda på drygt två kilometer runt en sjö. Jättefint!

Det är ganska häftigt att vara i denna oas och se alla skyskraporna sticka upp runt omkring. Åt ena hållet av parken har man denna utsikt där man ser KL Hilton och Meridien Hotel som ligger vid KL Sentral.

När jag kom hem igen fick jag snabbt sätta mig vid datorn och boka resa för Thelma hem till Filippinerna. Hon fick besked igår kväll att hennes pappa, som har haft obotlig TBC i drygt två år, gått bort. Enligt katolsk sed skall man då ha begravning på den nionde dagen. Fick tag i biljetter med Malaysian Airlines och Cebu Pacific så att hon kan komma hem till Laoag på ett smidigt sätt. Stackars Thelma, det måste vara superjobbigt att vara så långt hemifrån när så tragiska saker sker. Hon har i alla fall varit det enda av barnen som skickat hem pengar så att han har kunnat få medicin under alla månader, så hon har gjort vad hon har kunnat. Hoppas allt går bra!