26 april 2013

Valborgsfirande på Langkawi dag 1

Michi fick komma hem i tisdags och verkar må rätt bra. Lite ont i huvudet och täppt, men det kan man väl bara förvänta sig efter operationen. I går var vi inne och jobbade båda två och jag hade träff med revisorerna. Äntligen är bokslutet helt klart. När jag fått det gick Michi till DHL och skickade det samt våra deklarationer till Sverige. Tio minuter efteråt ringde revisorerna och sade att de skickat fel version av bokslutet så jag fick springa ner till DHL igen, stoppa vårt brev, tillbaka till kontoret och vänta på att få det nya och sedan ner till DHL igen. Det är inte svårt att få dagarna att gå :)

I går åkte så jag och Fredrik upp till Langkawi. Michi hade fått flygförbud så han fick åka taxi upp med Jeffrey idag istället. En resa på sex timmar. Med sjukintyg fick vi tillbaka pengarna på flygbiljetten så det fungerade bra. Fredrik och jag fick oss en god middag på Sun Café och han handla allt inför helgen.


Vaknade till ett regnfyllt Langkawi i morse. Var dock väldigt nöjd att få se vårt nya trädäck helt färdigt. Det blev verkligen jättefint och som gjort för att duka långbord, ha dans eller bara sitta i en stol och titta ut över havet.


Efter denna mycket regniga natt med det värsta åskoväder vi någonsin upplevt så kryllade det av små snabba ödlor kring huset. En rätt stor smet in och det var inte lätt att få ut den...


Trädgården såg ut som tusan och Jojo hade inte kommit på tre veckor. Typiskt Malaysia skulle jag vilja säga. Ett av våra frangipaniträd låg på marken, gräset var helt vildvuxet och ett par nyplanterade palmer hade dött. Inte kul!


Åkte in till stan för att handla den sista maten och skrattade gott åt alla flaggor som var uppsatta precis överallt. Det är precis som om man tror att bara man har satt upp flest flaggor så kommer alla att rösta på mitt parti.


Senare på eftermiddagen dök Karin och Robert upp tillsammans med Peter och Elisabet och lite senare kom Michi som nu åkt färja från Kuala Kedah. Det blev lite välkomstdricka i trädgården innan vi åkte ner till Pantai Cenang för att stråla samman med familjen Sjönell på Orchidria.


Kvällen avslutades på Oasis dit Jeanette och Anders åkt för middag när de landade senare på kvällen. Framåt elva tiden bar det av hem till huset igen för lite dopp i poolen och Wännströms och Lindells "checkade in" på sina rum. Så roligt att ha fått hit hela gamla Valborgsgänget till Langkawi igen :)