08 augusti 2011

Los Angeles 4-14 augusti, dag 5

I morse var det alldeles tomt när jag vaknade. Anna är på UCLA och verkar tycka det är jättebra nu och har massor med kompisar redan. Alla är från olika ställen så ingen känner någon sedan tidigare och det gör det ju ofta lättare.

Själv gick jag hemifrån vid nio med plåster på fötterna. Har gått mer än jag brukar de sista dagarna och det kändes :) Åkte sedan iväg med Starline Tours till Disneyland.

Det kändes väldigt roligt att komma dit även om det kanske var lite väl tilltaget med tid när jag var själv. Vi var där halvelva och bussen gick inte hem förrän sju på kvällen.

Hela Disneyland var uppbyggt precis som jag tänkt mig. Kastade mig dessutom över några människor som var där så att jag själv fick komma med på foto framför Törnrosas slott!

Överallt fanns stånd och affärer med varor eller mat. Till lunch tog jag en bakad potatis för jag var inte så hungrig och den var större än mina två händer ihop. Åt inte upp den heller...

Efter att ha promenerat runt rätt mycket tog jag ett litet tåg som gick runt hela parken. Jag hade även åkt flera attraktioner. Även här hade de ett Front Pass men tack och lov att jag inte köpt det. Det gällde bara på fyra av de femtiosju attraktionerna så det var rätt meningslöst. Istället fanns det ett par ställen där man fick gå längst fram om man var ensam så det kunde jag ju göra. Provade bland annat Space Mountain och Indiana Jones Adventures som väl var två av de häftigast åkturerna.

Vid halvfemtiden var det dags för parad och det var roligt att se alla gamla bekanta figurer gå förbi. Här är kapten Krok och Peter Pan.

Vid halvsjutiden var det dags att ta farväl av Disneyland och dess figurer.

Var hemma i stan igen vid halvnio och efter en snabb middag har jag nu packat allting. Skall lämna in ett par väskor i receptionen och har bara en liten med till Las Vegas. Kommer att vara borta två nätter bara och kommer tillbaka till Hotell Roosevelt igen efter det ytterligare tre nätter. Nu blir det gambling och natur. Tala om kontraster!