03 januari 2019

Dag 6 på Langkawi - heldagsutflykt och Cactus i repris

Lite mer bilder från Oman idag. Anna och Nur åkte med på en utflykt och fick se lite mer av naturen.




Själva gav vi oss ut på en utflykt. Det fanns äntligen taxi att få tag på. Vi behövde en stor van för tio personer och de senaste dagarna har det kommit in flera stora kryssningsfartyg som har bokat upp alla stora bilar. Vårt första stopp var vid mangroveträsket där vi skulle ta en båttur på två timmar.




De här snygga killarna hamnade i fören av båten.




Vi passerade Gorillaklippan och det ser onekligen ut som om King Kong hukar där uppe.




Nästa stopp blev där alla båtar stannar och matar örnarna. Det var ett helt gäng som kretsade runt och spanade efter bitarna av kycklingskinn som slängdes i havet.




Alla barnen satt längs bak i båten: Olle, Ludvig, Josefin och Oscar.




Vår båt stannade till vid ett ställe bland mangroveträden där det bara kryllade av apor. De är lite äckliga...






Rötterna på träden i mangroveträsken är rätt häftiga. Man skulle inte vilja ramla i och försöka ta sig i land den här vägen. Som att vara med i en Indiana Jones-film!




Vissa passager var så smala så att två båtar preciiiiiiiis kunde mötas.




Vi åkte in i den här grottan och kom ut på andra sidan. Det ser ju så smalt ut!!! Grottan kallas The Crocodile Cave.






Vidare till Fladdermusgrottan. Här finns även en hel del apor som man passerar. Lite läskigt. Ibland försöker de rycka vattenflaskor eller annt som de tycker verkar intressant. Tyvärr slänger folk mycket skräp här också så man ser apor sitta med plastpåsar och annat dumt.




En liten bebis hängde med mamma på utflykt.




Tillbaka på bryggan igen för att vänta in vår lilla båt för vidare färd.






Här har vi oss mammar på rad också: Åsa, jag och Maritha.




Det blev också ett besök på en fiskfarm. Tyvärr var det nu på ett annat ställe mot där vi varit tidigare och killarna som jobbade här var inte alls lika engagerade.




När vi kom tillbaka till stranden vid Tanjung Rhu så blev det lite lokal lunch. Matpriserna låg på runt 5 RM vilket ju är superbilligt. Goda juicer hade de också!







Själva stranden är jättefin och just den här vyn sitter på ett gigantiskt fotografi på flygplatsen.




Toaletterna här lämnar väl lite övrigt att önska. Lokalhak har ju väldigt lokala toaletter. Hål i golvet och en skopa att ta vatten för att spola med är ju lite annan standard än vad de flesta svenskar är vana vid. Skylten nedan visade dock på ytterligare en nivå. Nästan så man inte förstår riktigt om det är sant.



Vårt sista stopp för dagen var vattenfallet där vi brukar bada. Nu hade det dock varit torrt för länge så det var knappt något vatten där alls. Det blev inget bad.








Vi bad taxin ta oss till The Danna iställe. Klockan hade nu blivit eftermiddag och efter fem öppnar ginbaren. Thomas ville gärna ha en repris där och alla tyckte det lät bra.




Det blev många spännande sorter som kom in - dock bara en var :)





Till middag blev det sedan verkligen en kontrast mot The Danna: Cactus. Flera ville tillbaka dit och det är ju väldigt bra. Även familjen Wännström kom dit så vi blev ett stort gäng.




Passade på att ta ett foto på vår ständiga servitris som jag pinsamt nog aldrig kommer ihåg namnet på.




Väl hemma var det dags för alla att börja packa. Imorgon bär det av hemåt mot KL igen. Michi reste ju i mitten av november och jag 5:e december så det är längesedan vi var hemma.