20 januari 2022

Shoppingtur och middag i Estepona

Sista badrummet på tur är det stora badrummet på övervåningen. Allt det bruna revs ut och ersattes med lite modernare färger och inredning.


Hade byggmöte med Thelma och Nasrul idag i Almaspuri via telefonen. De tror att de kan lägga fiskbensmönster på golvet i köket, men vi fick genomföra en övning tillsammans där de fick lägga ut träbitarna så att jag kunde se att de förstod. Fick också skicka en ritning för att visa att de måste mäta så att golvet läggs rakt. De skall börja på onsdag och jag får skicka dit Thelma för att övervaka dem.


På förmiddagen kom svenske snickaren Daniel Engström hem till oss och hämtade sängen vi sålde häromdagen. Skönt att få bort den från vardagsrummet.


Michi fick en halsduk av familjen Nilson och den har blivit hans favoritplagg numera. Den åker på hela tiden här när det är lite kyligt.


Vid lunch tog vi oss en tur till El Corte Ingles. Vi skulle köpa en juicemaskin men vill ha samma som vi har i Malaysia och London. Här standardiseras det. Hittade denna som såg exakt likadan ut, men när vi började läsa så såg vi att den bara har halva kraften. Vi får beställa på Amazon till nästa gång vi kommer hit.


Varuhuset har mycket snyggt, bland annat en del från BoConcept. Gillar de här stolarna. Så sköna!


Vi tog oss en promenad i Puerto Banus. Det är väldigt annorlunda så här års. Inga uteserveringar och väldigt lite folk.


Vi fortsatte vidare till Casa shops nära Marbella där Michi överlycklig hittade en stor stekhäll för teppanyaki. Rolig sak att ha och laga mat tillsammans på middagsbordet.


Den här har vi tittat på förut också. Nu när vi har en projektor och kan få upp storbild på väggen så måste man väl ha lite popcorn.


Golven är så kalla här hemma så man tror nästan man skall bli förkyld bara av det. För första gången i mitt liv har jag köpt ett par tofflor. Så gosiga. Det blev två besök på banken idag också. Vi var tvungna att uppdatera med våra nya pass, lämna våra skattenummer i Malaysia och fixa med våra telefoner så att internetbanken funkade. Våra kort går ut i juni och de nya kommer att skickas till Malaysia. Vi fick också ändra vår adress där. Ifall vi inte hinner få korten innan vi skall tillbaka till Europa, fick vi göra en specialare. Michis kort spärrades och ett nytt kommer att skickas ut redan nu. Då vet vi att vi har ett fungerande i alla fall när vi kommer tillbaka nästa gång... Mycket trix.


När det blev kväll var vi hembjudna till Ola, som vi träffade häromdagen. Han bor i området Las Mesas där även ett par andra kompisar bor. Det ligger en bit från centrum i Estepona, ungefär 20 minuters promenad, och har en fantastisk utsikt över Medelhavet.


Det var en fin, modern lägenhet med fyra sovrum.


Efter lite snacks tog vi bilen ner till Estepona. Det är ett väldigt trevligt centrum! Vi satte oss på restaurang La Bulla som hade god mat, serverad på roligt sätt.


Här var till exempel en tortilla med chorizo. Allt låg i lager i en glasburk och man fick röra om och blanda själv. Roligt och gott!



Vi fick också ett litet rör med likör efter maten serverad på ett fint sätt.


Utanför hade de dessutom fina värmebrännare med vad som såg ut att vara riktig ved, vilket det så klart inte var, utan gas.


Efter maten åkte vi bort till ett ställe närmare där Ola bor och träffade Ann-Charlotte och Hans Sjöström. De bor väldigt nära Ola och Helen. Det var kul att ses en stund allihop. Vid elva bar det hemåt igen. Jobbdag imorgon.