13 augusti 2009

Sverige 28 juli - 2 augusti

Sista dagarna i Sverige för denna sommaren. För oss som varit här sedan i juni innebar det ett par fina veckor, sedan massor av regn och kulminerade i halv storm på Rörtången. Sådär bra väder alltså och man kan bara än en gång konstatera att det är skönt att inte vädret är anledningen till att vi åker tillbaka.

Sista veckan var fylld av aktiviteter, men de sista två dagarna var vi själva. Innan vi åkte från landet så var vi nere hos Anders och blev bjudna på våfflor. Vi har inte ätit det på flera år och Anna och Fredrik tyckte att det var så gott så det slutade med att vi köpte ett våffeljärn och ett par paket våffelmix och packade ner i resväskan :o)



Anna har i år också börjat med något av det mer spännande man gör i livet - övningskörning. Michi har tagit ansvaret för detta läskiga projekt, men jag vågade mig med i bilen en gång på landet och måste säga att det faktiskt gick riktigt bra!


Samma dag vi lämnade landet, den 31 augusti, så blåste det halv storm. Vattnet som brukar vara en halv till en meter under bryggan låg nästan jämns med den och båtar fylldes med vattnet. Vi var nere på bryggan och såg till båten, men det var knappt att man vågade gå på den hala, slippriga bryggan när vindbyarna kom.



Hemma i Lerum var vi sedan bara två dagar för att packa och tvätta. Vi var bortbjudna en kväll, men sedan fick familjen feber så vi tackade nej med tanke på skolans planer för hösten. Med tanke på den pågående svininfluensan skall tempen tas på alla; elever, föräldrar, busschaufförer m.m. som kommer in på skolan. Har någon 38 grader eller mer så blir man hemskickad och måste kolla upp att man inte är drabbad...

Sista kvällen åt vi bland det godaste och mest västkustlika man kan tänka sig; färska havskräftor. Insåg också att barnen blivit större och att de tog en oförskämt stor andel av kräftorna vi köpt ;o) Det blir till att köpa lite mer till nästa gång...

Pappa kom på söndag eftermiddag och körde oss till Landvetter. En mysig tradition så att vi hinner säga hejdå tills nästa gång vi ses.
Tack Sverige för alla härliga veckor hemma. I december dyker vi upp igen. Nu skall vi hem till Malaysia och njuta av värmen och vännerna där!!!