06 augusti 2014

En fullspäckad dag som avslutas på Rörtången

Fnissar för mig själv när jag tänker på hur mycket som händer på dagarna nu. Imorse fick jag gå upp tidigt för Securitas skulle komma och byta batteri på vårt larm. Jordfelsbrytaren slog av strömmen flera gånger i sommar då det varit något fel på automatiken till vår markis och detta har förstört larmbatteriet. Nu blev det fixat i alla fall. 

Så fort de var färdiga bar det av in till stan för att gå på mammografi. I Malaysia blir man inte kallad, som här i Sverige, och då glöms det lätt bort. Det var sex år sedan säkert som jag gick sist så det kändes lite nervöst, men allt var ok. Jippie!

Efter en stunds strosande på stan efteråt drog jag mig sedan ner mot Kopparmärra för att möta Åsa för en lunch. Kopparmärra är nog den vanligaste mötesplatsen i Göteborg :)


Vi gick ner längs Östra Hamngatan för att prova Göteborgs enda malaysiska restaurang. Jag har velat gå dit massor med gånger men det har aldrig blivit av. Restaurangen ägs av kineser så menyn var lite mer åt kinahållet. Vi tog kycklingsatay till lunch och det var riktigt gott och såsen var exakt som i Malaysia. Mums!




Så mysigt att träffa Åsa igen. Denna sommar har det blivit lite fler gånger! Jag fick också tillfälle att uppvakta henne, lite sent, på hennes födelsedag. Hade köpt uppföljaren till Kaffe med rån av Catharina Ingelstad-Sundberg. Den hette Låna är silver - Råna är guld.



Medan jag gick runt och hade det trevligt överallt hade stackars Michi fått uppsöka läkaren för att få hjälp med sin rygg. Han har haft riktigt ont det sista så vi får hoppas att han får till det hos kiropraktorn. Han hade också gått och fått fyra (!) sprutor för sin förestående resa till Sydafrika. Aj, aj, aj...



Efter lunchen med Åsa bar det ut till Rörtången för att slutstäda. Skönt att göra det när inte hela familjen är på plats. Kunde läsa lite, damma ett rum, prata med en granne, dammsuga lite. Inte supereffektivt, men desto trevligare. Frysen behövde avfrostas och nu är den så fin så.



Hela skafferiet gick jag igenom och plockade bort allt med datum utgånget till nästa sommar, så nu vet vi att allt är ok när vi kommer med rentorkade hyllor och allt. Så otroligt skönt. Sparar kylskåpet till imorgon.



Skulle sedan gå ner till Mariana och hämta ett par saker som Kevin glömt när han åkte till KL, men fastnade hos Cathrine och Fredrik på vägen. Blev inbjuden på hamburgare till middag. Fredrik flyttar snart till Stockholm där han skall gå på Stockholms Elementära Teaterskola. Spännande!



Hamnade sedan hos Birgitta en stund och senare på kvällen kom Mariana förbi för att säga hejdå. Lika socialt och trevligt som alltid på landet!