27 september 2009

Mamma-dotter-resa till Bangkok 19-21 september, dag 1

En liten tradition vi startat här sedan några år är att ge oss iväg på en mamma-dotter-resa. I år var vi tre mammor, Eva, Elisabet och jag som reste med våra tjejer, Sandra, Cicci och Anna till Bangkok. Tjejerna, som alla nu går i årskurs 10, har så mycket med skolan och är väl värda en liten resa! Denna helgen har det varit Hari Raya, vilket innebär slutet på Ramadan så det var ledigt från skolan ett par dagar extra.

Tidigt lördag morgon, den 19 september, blev vi hämtade och körda till LCCT där Air Asia går.

Så här glada såg alla ut fram till klockan åtta då beskedet kom att det var fel på planet, troligen motorn, och starten var framskjuten en timma till att börja med. Efter, faktiskt, en timme fick vi besked att vi kunda gå ombord för de hade bytt ett däck på planet?!? Ja, uppgifterna man får och sanningshalten i dem kan ju alltid diskuteras... Vi landade i alla fall säkert i Bangkok efter två timmars flyg. Fördelen när man åker till Thailand är också att man tjänar en timme så det var fortfarande relativt tidigt när vi kom fram.

Väl framme på Landmark Hotel var vi rätt så hungriga, så innan vi gav oss ut i shoppingsvängen tog vi lite mat på en restaurang vid hotellet.
God pasta med "riktig" bacon. Gott!


Hotellet ligger bra till, precis vid skytrain där man kan åka direkt till marknaden Chatuchak, vilket var målet för dagen. Himlen såg allt svartare ut när vi åkte dit, men vi såg inget problem med det då alla stånd ligger under tak. Jovisst! Men det är jätteglipor emellan varje tak så regnet vräkte in.

Efter ett tag var marken på marknaden helt vattenfylld. Vi försökte gå där det inte var så mycket vatten, hoppade mellan affärer m.m. men till slut kom vi ingen vart och det var bara att resignera och börja vada omkring. Vattennivån var ca 15-20 cm så det var ett spännande äventyr! Det hindrade väl oss från att handla alltför mycket på denna gigantiska marknad i alla fall.

Målet för dagen lyckades vi dock uppfylla och det var att hitta fina bestick. Vi hade sån tur att vi sprang på ett av de få stånden som säljer dessa enormt fina thailändska bestik som kostar noll och ingenting. Både jag och Elisabeth fick med oss fulla uppsättningar hem. Tungt, ja, men vi hade taktiskt packat med oss lite kläder på resan hit så det var inga problem :o)


Efter att ha tillbringat säkert en timme vid besticken och tömt killens förråd så var det dags för fikapaus innan vi skulle bege oss hem igen. Detta ställe var en riktig reggaebar, med killar i rastaflätor som serverade. De spelade väldigt bra musik och energinnivån steg igen.

Väl hemma var det bara att kasta sig in snabbt i duschen och göra sig iordning för kvällen. Målet var en fantastisk thailändsk restaurang som ligger precis vid floden.

Tjejerna var klara först, eftersom vi mammor satte oss ner med varsitt glas rödvin och pratade en stund, så de smet ner i hotellbaren och satt med tjusiga parasollmocktails och lyssnade på hotellbandet när vi kom ner.

Så här glada var alla att få vara i Bangkok :o)

Först tog vi taxi till Mandarin-Oriental. Taxiresor i Bangkok är ett litet äventyr. För det första talar chaufförerna väldigt dålig, om ens någon, engelska och sedan är de lätt aggressiva. Ibland åker man världens omväg och ibland hamnar man rätt direkt. Som tur är så är det inte dyrt utan kostar mellan 20 - 40 kronor per resa.

Vid Mandarin-Oriental fick vi en båt över floden för att komma till restaurangen. Personalen på båten kastade sig över våra kameror och hjälpte oss att ta lite kort. Servicenivån är det inget fel på!



Så var det äntligen dags för lite middag. Helt fantastisk thailändsk mat. Det är inte bara det att allt är så gott utan även uppläggningarna är en sann fröjd för ögat.

Efter middagen hade vi tänkt oss en tur till Sirocco, men sparade det till nästa dag. Lite möra efter att ha gått upp klockan fem och shoppat hela dagen. Det blev taxi hem och jag tror vi alla somnade tre sekunder efter att huvudet landat på kudden.