13 januari 2022

Heltäckningsmattan i trappan klar

Som alltid innan man reser så är det mycket att kolla upp vad gäller vilka papper som behöver tas med. Någonstans får vi ju skylla oss själva :) Viss vana har vi väl fått. Efter Spanien skall Michi på affärsmöte i Ungern och i och med att vi inte har några europeiska covidpass så behövs det tydligen ett PCR-test 72 timmar innan. Då gäller det bara att hitta ett ställe i närheten av San Pedro där vi kan göra det. Det lär väl bli ett test även av mina spanskakunskaper med tanke på nivån på engelskan där ner.


Under förmiddagen fick vi äntligen hit en kille som fixade de fyra sista trappstegen i vår trappa till övervåningen. Det har stuckit ut små spikar som vi rivit oss på flera gånger.


Nu är allt snyggt och klart. Så otroligt skönt! Sakta, sakta går allt framåt.


Våra rullgardiner i sovrummet är automatiska. Idag slutade de helt plötsligt att fungera och vi fick oss ett gott skratt. De installerades när vi inte var här och vi fick bara en fjärrkontroll och allt funkade. Givetvis, vilket vi borde förstått, så måste man ladda upp gardinerna för att de skall fungera. Det hade vi ju ingen koll på. Problemet var lätt åtgärdat.


Michi och jag tog oss vår dagliga promenad framåt femtiden. Idag fick vi se en hel svanfamilj komma simmande i vår lilla å.


Det blev middag på turkiska Sheesh idag. Riktigt gott och roligt att prova ett nytt ställe.



Kyrkan utanför hade fått lite lustig belysning. Illgrön och bara på vissa sidor.


En av Maidenheads statyer hade fått en mask på sig. Folk hittar på lite kul...


Det är roligt att promenera runt och testa olika ställen här i Maidenhead. Det gäller att upptäcka staden så mycket som möjligt.