03 juli 2015

Första turen med båten i år - middag på Rönnängs brygga

Det blev till att gå upp tidigt i morse då Fredrik hade inbokat bankbesök klockan 9 i Partille. Nu när han fyllt 18 så skall han ju själv ta hand om allting och det gäller att kunna komma in på internet, ha betalkort mm. Nu är allt i alla fall genomgånget och så tar det väl någon vecka innan allt är klart.



Lämnade Fredrik på Rörtången och hann sitta någon timme i solen innan det var dags att åka igen. Var hemma en sväng för att se hur det gått med myrorna och nu var det bara fem stackare som irrade omkring hemma. På vår trappa ute stod denna blomma när vi kom till Sverige. Trodde det var pappa eller Helene, men det var det inte. Undrar vem som ställt dit den???




Efter en tur till mammas grav åkte jag till Landvetter och lämnade tillbaka hyrbilen. Sedan blev det buss in till centralen där Michi plockade upp mig. Vädret var fantastiskt så nu var det dags för första båtturen. Michis pappa hade kommit ut och följde med oss till Rönnängs Brygga.





Åstol passerades på håll på väg mot Rönnäng.




Restaurangen kan inte ligga närmare havet :)



Det blev en god Skagentoast till förrätt för Michi, mig och Fredrik.





Detta följdes sedan av skaldjurssoppa för Anders och Fredrik, räksmörgås för Michi och vitlöksgratinerade kräftor för mig. Mums!





Här kommer alla fyra på bild i den soliga kvällen.






Klockan var strax efter halvtio när vi vände tillbaka och ljuset var så fint! Allt speglade sig i det stilla havet.










Fredrik försvann iväg med sina kompisar och Michi och jag satte oss på altanen en stund. Vi är fortfarande helt fascinerade över hur ljust det är ute. Detta sista kort tog vi när klockan var över halv elva!!




En helt fantastisk dag där vi bara njutit för fullt.