17 augusti 2021

Till London för att handla möbler

Efter min näst sista spanskalektion med Spanish World så packade jag min väska och tog tåget in till stan. Nu hade jag ringat in de möbler som var intressanta och skulle tillbaka till Tottenham Court Road för att besöka West Elm och BoConcept. Tyckte att matbordet var väldigt fint på West Elm, men efter att ha varit där och insett att skivorna måste förvaras i en garderob och att man måste vara två för att dra isär bordet så kändes det inte rätt. Hörnen var dessutom skavda, precis som de varit på samma bord på John Lewis, så kvalitén kändes heller inte hundra.


Promenerade vidare till BoConcept där jag träffade Can (Djaaaan) Onal från Turkiet. Vilken kille! Han bar runt tyger och draperade så att jag skulle kunna se hur allt skulle se ut tillsammans. Så duktig på sitt jobb! Det slutade med ett inköp av soffa, matbord och sex stolar.


Matsalsgruppen ser ut så här fast bordet är i valnöt med svarta ben och stolarna ljust grå med svarta ben. Det kommer att bli jättefint!


När vi kom upp i kassan började han raskt göra om alla möbler så att jag skulle få en uppfattning om hur allt skulle se ut när det var klart.



När jag skulle gå så fick jag också med mig inte bara tygprov utan även ett träprov för att kunna titta hemma. Alltså, jag är så otroligt imponerad av BoConcept.


Eftersom jag gillar att gå så gick jag efter mötet i riktning mot Marylebone. Denna gång letade jag upp huset på Harley Street dit Fredrik skall flytta och det ser fint ut och läget är väldigt bra.


Nu var det dags för lunch och jag stannade på La Fromagerie och tog en raclette med lite charcuterier till. Det är ett så trevligt ställe med ost som specialitet så klart. Det var lite kyligt i luften idag, så jacka behövdes, och det var gott med lite vintrig mat.



Alldeles brevid La Fromagerie låg en charkaffär som var helt otrolig. Vilket utbud. Det lär bli lite besök i Marylebone med olika mål när Fredrik har flyttat hit.



Väl hemma fick jag fota korridoren till vår lägenhet för att skicka till BoConcept så att de kan förbereda leveransen av möbler. Snacka om att vara grundliga!


Michi kom hem vid halvåttatiden och åtta var det middag på The Fat Buddha på High Street. Dominic hade åkt med Michi ner från Manchester då de har ett möte i London imorgon förmiddag. Det blev middag för tre.


Väldigt god mat och mysig miljö! Nu har vi provat de flesta på High Street tror jag. Det var skönt med en promenad hem. I morgon blir det en hektisk dag med en lång lista över allt som skall fixas innan vi åker på torsdag.