22 december 2010

En helg i Singapore

Fredag kväll, den 17 december klockan tre, satte vi oss på Odysseybussen utanför Michis jobb, och gav oss iväg mot Singapore. Anna skulle ha gått på en stor fest på kvällen och åkt ner lördag morgon, men ändrade sig i sista stund och åkte med oss direkt istället. Mysigt! Bussen skulle ta fem timmar, men med regn och trafik en fredag var vi inte nere i Singapore förrän nästan halvtio. Vi ringde då våra vänner Ingalill och Staffan och bestämde möte på Hard Rock Café. När vi kom dit var de redan på plats.

I Singapore är det inte halal som gäller så det går att få fläskkött i princip överallt så vi passade på och tog Hard Rocks goda revbenssjäll!

Så här lyckliga var Michi och Fredrik när maten kom in. Det var längesedan vi åt lunch.

Musiken de spelar på Hard Rock är rätt hög normalt sett. Efter en stund kom bandet Energy upp på scenen och spelade väldigt bra musik. Gamla Beatles, Aerosmith m.m. Det enda var att den ena högtalaren stod ca 10 cm från vårt bord, bakom Fredrik. Vi kan säga att vi skakade i takt med musiken. Tur den var bra i alla fall :)

Nästa morgon var jag och Anna lite shoppingsugna. Det är ju snart jul! Vi åkte först till ION som låg ganska nära vårt hotell. Hittade inte så mycket kul där så jag och Anna tog MTR till 313 Somerset och Michi åkte med Fredrik och hans kompis Collin till Sentosa. I 313 Somerset finns en fyravåningars Forever 21-affär så Anna var i sjunde himlen. Även jag hittade lite :)

När vi vid tretiden stannade framför Traders igen så klev Michi och killarna ur taxin framför. Vilken timing! Killarna stack upp, men vi andra tre gick till Tanglin Mall alldeles bakom hotellet. Vi var inne i en rätt fräck inredningsaffär som hette Wannagohome. En del saker de hade var jättesnygga, andra väldigt konstiga. Michi och Anna satte sig ner och myste i en fåtölj för två.


Strax därefter hittade Michi en "fin" staty som han använde som hängare för sin shoppingpåse...

Så avslutade vi rundvandringen med en lunch på Nandos.

På kvällen var vi hembjudna till Malin och Ola innan vi skulle ut och äta. Det var roligt att komma hem och se hur man bor i Singapore. Det var en jättetrevlig lägenhet, men det är otroligt vilka skillnader det är i hyra!!!

Senare på kvällen bar det av till Robertson Walk där vi skulle äta middag.

Bord var beställt på Hog´s Breath Café som var en typ av steak house med bra australiensiskt kött.


Totalt var vi 10 personer som var ute. Ingalill och Staffan hade fått ner sina grannar Roger och Gerd från Gislaved under dagen.

Senare på kvällen blev vi visade ett fantastiskt bar- och restaurangområde som heter Clark Quay. Där blev vi visade baren som heter The Clinic och som är lite av en ikon i området. Det var ett helt sjukt ställe. Det bygger helt på sjukhustema och drinkar serveras i droppåsar eller sprutor. Var tvungen att ta ett kort på menyn.

Flera stolar vid borden var rullstolar.

Sofforna man satt i var sjukhussängar.


Så kom våra drinkar in serverade i en fin liten sjukhusväska.

Nästa drink kom in i en droppåse och hette Blood Transfusion.

Sedan när vi skulle gå hem fick vi behålla den lilla väskan så vi kan leka doktor hemma också :)

På söndag morgon blev Fredrik hämtad av sina kompisar Collin och Aiman, medan Anna, Michi och jag åkte till Raffles för att möta de övriga och äta champagnebrunch.

Raffles var fantastiskt fint! Vi har varit i deras longbar tidigare och druckit den obligatoriska Singapore Sling, men detta var första gången vi åt här.


Bufféborden var många. Förrätter, skaldjur med ostron och hummer, varmrätter med kockar som stod och skar upp olika kött, ett ostbord som var fantastiskt och massor av desserter.





Efter tre timmars ätande och drickande var vi fantastiskt nöjda.

Det blev en liten promenad inne på Raffles innan det var dags för oss att säga hejdå.

Vi tog taxi ut till Harbour Front och väntade på vår buss som skulle gå klockan sex. Det var skönt efter en fullspäckad helg att sitta och ta det lugnt, titta på lite film och slumra en stund innan vi var framme igen vid elva i KL.