19 januari 2013

Bilservice i Malaysia och middag på Pressroom

Michi och jag fick starta dagen med att åka bort till Toyota i sektion 19 i PJ för att se om vår bil kommit dit. Michi fick tala med en chef där och förklarade att detta var tredje gången bilen brakade ihop efter det att vi gjort en service hos dem. Det är ju ändå ett riktigt Toyotaställe! De tog in bilen i alla fall och vi fick låna en bil av dem så länge.

När vi satt och väntade på lånebilen så skrattade vi gott åt befolkningen i detta landet. Vi har nog aldrig sett folk som kan se så totalt avslappnade ut när- och varsomhelst. De sitter nerhasade i stolar, ligger som här över bord, eller har helt enkelt lagt sig på marken eller golvet någonstans för att vila. Helt ogenerade! Man kan inte annat än att skratta :)


Vi tog sedan en tur till Perfect Fusion där vi äntligen kunde betala sista fakturan efter att ha fått upp allt till Langkawi. Skönt! Vår bil var sedan klar redan samma eftermiddag och vi kunde åka och hämta den innan de stängde precis. Det var bränsleslangen som var "gammal och tillknölad" som de uttryckte sig och de hade satt dit en ny gratis. Tror att de hade lyckats dra loss den när de gjorde servicen...

Man kan ha lite funderingar över malaysisk bilservice:
När man behöver hjälp med bilen i form av lagning, målning eller service så fungerar det fantastiskt rent bokningsmässigt. Ofta kan man få en tid redan nästa dag. Det är dock inte alltid det sedan funkar helt och hållet. Ibland tar det ett par dagar längre än de har sagt eller så brakar bilen ihop när man hämtat den. Då kan man ju dock boka service lika snabbt igen och efter runda två inne på verkstaden så brukar allt fungera fint. Så visst får man besväret med att lämna in bilen två gånger, å andra sidan blir allt klart inom en vecka och det är otroligt billigt.


Kvällen avrundade vi tillsammans hela familjen med att äta middag på Pressroom. Personalen där frågar alltid efter barnen så det var extra kul att komma alla fyra och jag tror att Anna kände sig extra välkommen tillbaka. Trevligt och gott som alltid!