12 oktober 2011

Lördag morgon och dags för nya matcher på Garden. Anna var där redan klockan åtta, men vi var tvungna att vänta in en hantverkare som skulle komma klockan elva. Fredrik hade ju några kompisar här en dag och när de spelade biljard lyckades en kompis på en boll att studsa över bordskanten och fara rätt in i vitrinskåpet bakom. Nu skall det bli fixat i alla fall. Såg i alla fall sista matchen. Idag förlorade de en match, spelade oavgjort en och vann två.


Träffade Olivia Jungling och fick tillfälle att prata lite franska. Får ju träna nu efter konversationskursen i torsdags. Kom ju dit i tron att vi skulle vara en grupp, det var bara det att ingen annan kom så jag fick sitta ensam med läraren i 1,5 timme. Tala om tungvrickande men nyttigt!



Igår kom Karin hit igen från Hongkong för att fixa papprena vad gäller hennes små illrar så när Michi skulle ha grillkväll med grannarna i huset så passade Jeanette, Karin och jag på att ha en tjejkväll. Vi träffades först hemma hos Jeanette på lite ost och vin. Utsikten från hennes balkong är ner över den lokala byn, kampungen, som finns kvar här. Man undrar bara hur länge den får finnas här innan mer stora condon skall byggas.




Vid åttatiden tog vi en taxi in till stan. Vi skrattade gott när vi skulle ta taxi och han sade 25 ringgit. Jag pekade då på skylten på taxidörren där det står No haggling, taxameter only. Hans svar: It´s only for decoration. Efter lite skojande på bahasa fick vi ner priset till 20 i alla fall. Jobbigt när de inte vill köra på taxameter! Vi åkte in till Changkat Bukit Bintang och provade ett nytt ställe som hette Racks. Samma ägare som Havanna. Vi provade revben och det smakade gott!


Sista stoppet var på Werners där man kan sitta uppe på deras balkong och ta en drink. Ju senare det blev desto fler människor kom och när vi åkte vid halvett-tiden så var det nästan fullt.



Så roligt med en riktig tjejkväll och vi frågade oss som alltid - varför gör vi det här så sällan :)

De tre musketörerna på Gold Class

Fredag kväll. Vad skulle vi hitta på? Anna skulle iväg till skolan och vara med på invigningsceremonin för 19 nya personer som blivit invalda i National Honor Society, bland annat hennes kompisar Aksel och Linus. Fredrik skulle sova över hos sin kompis Björn, som trots namnet kommer från Sydafrika.

Michi och jag åt middag hemma och tog sedan med mamma Bärbel till Gold Class-bion i Garden för en lite mysig filmstund.



Vi hade valt att se filmen De Tre Musketörerna. Det är ju en gammal klassiker som nu kommit i ny tappning som vi såg fram emot.




Både Michi och Bärbel somnade en liten stund. Det var lite Pirates of the Caribbean över det hela. Lite väl skämtsamt och blev aldrig varken riktigt spännande eller riktigt bra. Inget att rekommendera, tyvärr. Det är alltid kul att komma iväg på bio i alla fall, mumsa popcorn och se reklam för nya filmer. Nu ser vi fram emot filmen om Tintin som går upp på bigraferna här 10 november.