22 december 2011

Matlagningskväll den 21 december

Tisdag kväll var jag och Fredrik och tittade på Victor när han spelade hockey mot förra årets vinnare Hovås. Det var ett gäng stora killar de mötte och matchen slutade 5-4 till Hovås, men vi fick ändå se kusin Victor lägga in mål nummer fyra för Lerum. Victor spelade i tröja nummer 14.



På onsdagen, den 21 december, åkte jag och Anna till Kungälv och lämnade Fredrik hos hans kompis Olof. Efter det for vi runt och gjorde tusen ärenden. Vid halvsextiden kom sedan Helene, med Victor och Nicole, för vår årliga matlagningskväll.



Anna hade hittat ett recept på knäck med turkisk peppar som hon testade i år.




Helene och barnen ägnade kvällen åt att göra pepparkakor och jag vet ingen som kan baka så tunna som Helene!




Jag ägnade mig istället åt att göra köttbullar samt grönpepparpaté.




I år lyckades vi bränna flera plåtar med pepparkakor. Kan det ha varit att vi hade för mycket att prata om?




I år blev en lite ovanlig kväll då vi inte avslutade med middag med Janssons Frestelse. Michi var tvungen att jobba och Helene och Thomas har ägnat de senaste kvällarna åt att tapetsera sin matsal så nu stod julpynt mm och bara väntade. Vi ses ju på julafton igen och får ta Jansson då :)

På jakt efter en studentmössa

Senare på måndagen hämtade jag och Anna Fredrik på Helenes skola och efter att ha släppt av honom på Soft Touch, där han skulle jobba på lagret, åkte vi in till stan för att försöka köpa en studentmössa till Anna. Vi gick till Ströms på Kungsgatan. De såg lite förvånade ut när vi frågade efter en studentmössa mitt i vintern, men till slut lyckades de leta fram en som passade.



Roligt att gå på stan lite. Passerade NKs julskyltning som alltid är lika rolig att se!






Anna hade Lovisa och Erika över på middag hos oss.




Michi och jag blev förvisade upp till TV-rummet där vi fick äta middag. Det gick bra det med :)




Mysigt att vara hemma igen. Mörkt klockan fyra och vid halvtio har vi stupat i säng :)

Julbord på Rönnäng

Vår första dag hemma ägnades åt städning och julpyntning. Pappa kom ner och hälsade på och Fredrik träffade Victor. På söndagen åkte jag och Michi ut till Rörtången för att gå på julbord med våra vänner därifrån. Klockan tre var det bokat julbord på Rönnängs brygga.



De har ett fantastiskt julbord med bland annat 24 sorters sill, olika laxar, rökta räkor och massor av annat gott.




Vi provade också ett nytt ölmärke, Nils-Oscars julöl.




Med på julbordet var Birgitta och Kjell Bergin, Ingemar och Marie Kristiansson, Eva Thorsson och Leif Oscarsson samt Martin Högstedt.




Efter en lång och härlig sittning åkte vi med tillbaka till Rörtången och sov över hos Bergins.




Nu börjar man känna lite julstämning. Vi är fortfarande helt fel i tiden. Vid halvelva var vi helt slut och somnade gott, men vaknade vid femtiden och packade ihop oss och tog bilen hem till Lerum. Anna var hemma men Fredrik sov hos kusin Victor. Han skulle sedan följa med Helene till skolan och hålla föredrag om Malaysia för hennes fjärdeklassare. Efter lite frukost bar det av till jobbet för Michi.

En dag på Maxis och resa hem

Fredagen den 16 december åkte jag till Maxis i Garden för att köa för att köpa en iPhone 4s som skulle lanseras denna dag. Var där en halvtimme innan butiken skulle öppna, klockan 9.30. Framför mig i kön var redan drygt 40 personer. Efter en timme ungefär var jag framme vid butiken. Först skulle man passera en första kassa där registrering för den nya telefonen skedde. De ville ha mitt pass - som jag ej hade med för att köpa en telefon - så jag fick ringa Thelma som kom med passet. Jag fick i alla fall passera denna första kontroll när jag med tårar i ögonen berättade att detta var en julklapp till min son och att vi skulle åka från Malaysia ikväll. Nästan värd en Oscar :)


Fick vänta i nästan två timmar innan det var dags för kassa två. Här knappade de in på en dator, det som de skrivit på en blankett i kassa ett. En kopia på passet togs också. Fick sedan köa till kassa tre där betalning skulle ske. Killen där var som en zombie. När jag äntligen fått betala hade han gett mig fel färg och var tvungen att backa hela betalningen och göra om allt från början. När jag äntligen var klar där så var det till att gå till kassa fyra där de satte i det nya simkortet och kollade att telefonen funkade. Pust! Klockan 15 kunde jag lämna affären med den 44e telefonen av de 60 de sålde denna dag. Jippie!


Efter det bar det direkt av hem för att börja packa eftersom vi skulle åka hemifrån halvnio. Hann det med :)



Den 17e var vi framme i Amsterdam och satt och väntade på det sista planet hem till Göteborg. Denna gång hade vi en hyrbil som väntade på oss vilket kändes väldigt skönt. Mycket bagage var det att få in i bilen :) Fredrik var helt chockad när vi skulle landa, över att det inte var någon snö. Vi har haft tur och fått snö de sista åren, så han kommer nog inte ihåg en jul utan snö...



Så här vackert var det när vi gick ner över Landvetter!

Robert på besök

Den 15 december var Robert på besök i Kuala Lumpur. Han bodde hos Jeanette och Anders och vi träffades alla på Khaana Peena för att äta middag. Det var roligt att höra hur de hade det i Hongkong.



I februari åker Michi och jag dit för att förhoppningsvis springa 10 km. Vi har inte fått besked om vi kommit med ännu då det var så många som anmält sig. Annars får vi väl bara ha en trevlig Hongkonghelg med Karin och Robert. Inte så tråkigt det heller :)