10 april 2012

Anna och Anki till Beijing, 31 mars - 4 april, del 1

Kvällen den 31 mars, medan Michi och Fredrik befann sig i Tokyo, åkte Anna och jag ut till KLIA för att ta flyget klockan 18.10 till Beijing. Vi skulle bo hos familjen Sjöblom, som tidigare bodde här i KL vilket gjorde resan extra rolig. Anledningen till resan var att Anna nu skall flytta till London och tillbaka till ett kallare klimat. I och med att hon just skulle fylla 11 när vi kom hit, så har hon inte så mycket vinterkläder. I Kina är det ju så otroligt billigt, så trots att vi betalade biljetter för 2.400 kronor per person så räknade vi med att tjäna ihop det direkt på skillnaden i pris här gentemot Sverige.



Vi landade sedan klockan 00.20 i Beijing och var hemma hos Sjöbloms vid strax efter ett på natten. Det blev en liten stunds prat och sedan stupade vi i säng.




Anna har varit i Beijing en gång tidigare, men oturligt nog just över det kinesiska nyåret, enda gången varje år som allt är stängt. Nu trodde hon att hon kommit till Paradiset :) Först stoppet blev Hongqiao market, även kallad Pärlmarknaden. Här hade Elisabet en affär där man inte behöver pruta, vilket är rätt skönt. Här inhandlade Anna följande: 1 Canada Goose-jacka, en kortare svart yllejacka med skärp, en beige trenchcoat, två mysdressar Juicy Couture, en svart och en grå, en Abercrombie and Fitch beige tjock tröja och en svart halsduk. Allt till det facila priset av 1.100 kronor. Inte illa och allt var jättesnyggt!




Efter denna brutala shopping var det dags för lunch och vi gick över till "Bruna dörren", en fantastisk restaurang som Elisabet visat tidigare!




Här åt vi väldigt goda bönor, som vi sedan fick receptet på av Elisabet, kyckling i sötsur sås, den roliga rivna potatisen nedan, samt strimlat fläskkött och ett par vårrullar. Koman var nära efteråt :)




Efteråt behövde vi röra på oss och vad kunde vara bättre än att fortsätta shoppingen. Nu bar det iväg till en annan liten marknad. Man går till en grå dörr, blir sedd i en kamera, godkänd och insläppt...




För skogalningen var även detta en fantastisk upplevelse! Uggs i långa rader och i alla färger stod på hyllorna. Ett par bruna och ett par svarta boots samt ett par mysiga tofflor kom med därifrån plus Rayban-glasögon. Hon kommer att vara välekiperad :)




Sista stoppet blev en väskaffär, där skolväska, handväskor, necessär m.m. inhandlades och en nöjt leende Anna satte sig i bilen för att åka tillbaka till lägenheten. På kvällen gick vi sedan ut med Peter, Tim och Elisabet och åt på en lokal kinakrog som låg alldeles nära deras lägenhet.




Väldigt gott! Vi skrattade när en av rätterna kom in för det var ju ganska mycket chili i...




Skönt att ha klarat av den största delen av shoppingen idag, så att Anna kan stryka på sin lista. Två dagar kvar :)