29 mars 2013

Michi iväg till Romping på fiskeresa

Eftersom Tobbe nu blivit så försenad så gick det inte att vänta in honom utan tre imorse steg Michi upp och åkte tillsammans med Derek, som ordnar alla fiskeresor, samt Mathias och Carl ner till Romping. Redan vid åttatiden var det nere. Det första de fick göra var att registrera sig och checka in i stugorna bakom dem för den första natten. Egentligen skulle de åkt ut till Tioman direkt, men nu väntar de in Tobbe som kommer senare denna kväll.


Alla var väl rätt sega efter denna tidiga morgon, men det blev till att direkt ge sig ut på havet och börja fiska. 


För Mathias gick det bra och det blev många fiskar denna resa!


Carl såg ut att få napp rätt snabbt också.


Michi fick sig också en liten fisk ganska snabbt. Snygg mössa!?


Sjön suger, som man säger, och en efter en somnade storfiskarna sött på båten. Derek hade dessutom glömt att ta med lunch så energin försvann nog helt...


Rätt häftigt att åka rätt ut mot horisonten utan en ö i sikte.


Mathias lyckades sedan få upp en barracuda. Nu började fiskarna bli större.


Solkrämen hade nog glömts hemma och Carl började likna en kräfta.


Michi var helt överlycklig när han fick upp en garupa. 



Alla fiskar de fångade filéades snabbt upp och togs med hem på båten.



Mathias lyckades få upp dagens farligaste fisk - en lion fish. De är dödliga med taggar som innehåller ett väldigt farligt gift. Den fick vara med på bild fisken, men åkte sedan ner i vattnet igen.


Framåt eftermiddagen vände båten hemåt igen och alla kunde koppla av med en kall öl.


Fiskfiléerna togs sedan med till en restaurang som fixade till olika rätter och priset för varje rätt var 15 RM, dvs cirka 30 kronor. Så otroligt kul att få äta fisk som man själv hade fångat!! Vid tiotiden kom så äntligen Tobbe ner till Romping och hela skaran var fulltalig inför morgondagen!

Anna och Michi reser

Klockan tre i morse - hemska tanke - var Michi uppe och träffade Derek, som ordnar alla fiskeresor, samt Mathias och Carl för att bila ner till Romping och fiska i tre dagar. Får återkomma med bilder och så från deras resa senare. Kvart i sju kom sedan Jeffrey och hämtade Anna för att köra henne till KLIA. Nu var det dags att åka hem, inte för att plugga direkt, utan för att träffa en av hennes bästa kompisar, Laila, som bodde här tidigare. Laila landar i London några timmar efter Anna imorgon. Fullt upp alltså. Skolan startar igen den 8 april


Fredrik sov sött, och som alltid när vi har haft gäster, blir det en dag framför datorn för mig. Räkningar och papper låg i drivor och det var skönt att få rensa bort allt och börja om från början. 

Michi ringde på eftermiddagen efter en hel dags fiske och det verkade som om de hade haft hur kul som helst. Tobbe hade också landat, blivit upphämtad av Jeffrey och var på väg ner till dem så allt verkade lösa sig till slut.