25 mars 2012

Anna uppträder för hjälp till Filippinerna, 24 mars

Lördag kväll var Anna inbjuden att sjunga på en kväll där intäkterna gick till Filippinerna där det för ett litet tag sedan var mycket översvämningar. Flera familjer på skolan kommer därifrån och hade hjälpt till att dra igång det här projektet. Totalt var det 10 ungdomar från skolan som uppträdde med 2-3 sånger var. Annas första sång var Natural Woman, en av mina favoriter :)




Nästa sång var hennes paradnummer just nu, Halleluja.




Annas kompis Emma var också med och spelade gitarr och sjöng två sånger.




Här fick alla artisterna ställa upp sig för fotografering. Anna hade dock smitit ut precis så hon missade fotot!




Efteråt gick Anna och jag ut och åt en mysig tjejmiddag. Får passa på och njuta av varje sekund nu.

Matlagning på MKIS och avresa till Japan

Idag, den 23 mars, var det dags för matlagningsdag på MKIS igen. Kostnaden är 50 rm och allt går till föräldralösa barn i Kambodja. 150 rm räcker för att ett barn skall få gå i skolan ett år!



Det sitter massor av foton på väggarna och ett av dem är på Tim, sonen till våra vänner Elisabet och Peter, som nu bor i Beijing.




Det blev mycket indisk mat idag. Det beror ju lite på vilka mammor som ställer upp och lagar mat. Här var det Chicken Kurma.




Fick fota alla olika kryddor för annars kommer man aldrig ihåg vad som skulle användas...




När all mat var tillagad så blev det buffet. Linda Menton, som är ansvarig för Projekt Kambodja, var med och dukade fram. Det var butter chicken, koreanska sushibitar, basmatiris med olika kryddor, corn fritters och annat smått och gott.




Mätta och nöjda stapplade vi därifrån med varsin bok med recepten till alla rätter under armen.




Halvåtta på kvällen kom Fredriks kompis Collin, med sin mamma Lenny och sin storebror och hämtade Michi och Fredrik för att åka till flygplatsen. Nu skall de iväg till Japan och åka skidor uppe på Club Med i Sahoro en vecka. Det roliga är att Collin är från Indonesien och har aldrig sett snö eller åkt skidor. Han är dock extremt duktig på skate board så vi tror att han kommer att klara sig bra. Ännu roligare är att Collin aldrig har rest i ekonomiklass eller delat ett rum på tre, istället för att bo i en svit. Undrar vilken upplevelse han kommer att komma ihåg mest :) Det är verkligen en härlig kille och jag tror dessa tre grabbar kommer att få en riktigt rolig resa!