21 februari 2014

Michis 50-årspresent används - Resa till Belum

Äntligen var det dags att använda oss av Michis present han fick av alla gamla KL-kompisar på sin 50-årsdag. Presenten var två nätter på Belum Rainforest Resort inklusive en halvdagstur ut med båt och i djungeln. Vid tolvtiden hämtade jag Michi vid jobbet och vi gav oss iväg. Efter tjugo mil stannade vi och tog lunch vid en vägkrog. Lokalmat i form av nudlar och kyckling med ris. Jättegott!





Det var verkligen lätt att hitta till Belum och vi skrattade när vi kom in på vårt rum. Rummet var jättefint, hela sängen var dekorerad med tygblommor och handdukar gjorda som svanar.




Vi drog ifrån dörrarna och log åt utsikten. Sjön låg bakom alla träd, men man hade valt att låta djungeln ta över så vi hade växter nästan in i rummet. Fint det också, men här tänker man ibland på ett annat sätt än vad vi västerlänningar gör. Vi vill ju alltid ha utsikt över vattnet.



På hotellet fanns en liten bar som verkade drivas separat. Servitören som jobbade där spelade biljard med några kollegor och väntade lugnt med att komma bort till oss tills matchen var slut. Tur vi har varit länge i Malaysia för nu fnissar man bara lite, tidigare hade man väl blivit galen.



Det var i alla fall väldigt gott att sätta sig, titta ut över sjön och njuta av en kall öl innan det var dags för middagen.



Så här fin var utsikten först... sen drog servitören ner en tv-duk för hela utsikten, körde igång en projektor och visade en sportkanal!




Så var det dags för middag och det erbjöds en buffet för 37 ringgit. I matsalen var det alkoholfritt så det blev till att festa på en liten Cola Light. När vi väl ätit upp började hela personalen sjunga. Nu var det så längesedan Michi fyllde år så vi fattade ingenting. Lite roligt när de kom fram till oss med en enorm chokladtårta.




Det blev ett par goda bitar och sedan fick vi skänka bort resten. Tack kära kompisar för detta!!!



När mörkret föll hördes ett ihållande, väldigt högt ljud och dessa läskiga 5-6 centimeter stora skalbaggar flög omkring och krockade med det mesta. Två körde på mig och det riktigt small till. Det var som en skräckfilm för det bara kryllade av dem. Fick böja mig ner snabbt och ta kort på en som var utanför vårt rum. Ville inte ha in den...



Det blev en härlig kväll och imorgon bär det ut på äventyr!