08 februari 2021

Dags att handla igen

Efter lite jobb i morse åkte Thelma och jag in till stan för att handla. Nu börjar det bli tomt i både kyl och frys här. En bit bort har polisen satt upp ett stopp där de kollar vart alla skall. Vi blev ju självklart stoppade och sedan ivägvinkade. Då klev en polis till fram, antagligen någon höjdare som ville visa makt, och ställde hundra frågor, skulle se körkort med mera och det kändes riktigt obehagligt. Till slut fick vi åka i alla fall. Man får ju åka och handla... Man får handla nödvändiga saker och det är svårt att veta vad det är då nästan alla affärer är öppna. Betyder inte det att man får gå dit då? Langkawi är ju dessutom covidfritt så man förstår inte riktigt problemet. Thelma och jag smet in i en handelsträdgård och handlade jord i alla fall.



När vi kom till Billion så hade de ställt ut stolar i fall folk skulle behöva vänta på att komma in i butiken. Fin service. Tak var uppsatt också så man inte skulle bli för varm.


Det finns så mycket olika gröna blad i malaysiska mataffärer. Omöjligt att hålla reda på alla.


Kyckling och annat kött ligger helt öppet på isbäddar och så får man gå och plocka. Att det är ok i dessa tider! När vi gick ut ur Billion såg vi att chokladaffären var öppen men inte spritbutiken. Olika uppfattning om vad som är nödvändigt. Fniss!


I januari kom aldrig Rentokil för att spraya mot mygg. När man ser hur det ser ut så undrar man ju vad som det är för gifter. Det gäller att hålla sig inne med stängda dörrar och fönster.




När vi var i stan idag så hämtade jag upp våra sänggavlar som nu fått ny klädsel. Tyg och omklädning gick på hela 160 ringgit totalt, dvs cirka 320 kronor. Helt sanslöst hur billigt det är. Tyget kostade 70 ringgit per gavel och arbetet 10...


I Maidenhead har nu golvfirman kommit och det är dags att lägga in heltäckningsmatta i trappan. Inget vi vill ha egentligen, men krav enligt engelsk lag. Idag har de förberett och imorgon kommer de och lägger mattan.


Det blev en ny Beck-film ikväll efter middag vid poolen. Idag såg vi nummer tre: Vita nätter. De är riktigt bra!