28 april 2009

Besök från Australien 20-27 april

I en vecka har vi nu haft två killar från Australien, Des och Tom, boende hemma hos oss. Mont Kiara International School gästades av Illawarra School Ensemble. 600 elever hade sökt till denna ensemble och 46 elever hade plockats ut i åldrarna 13-18 år. Det var allt från blåsorkester till sångare och dansare. Alla kommer från ett distrikt runt Sydney som heter Illawarra. Eftersom Fredrik är med i skolorkestern här så blev vi tillfrågade om vi kunde hjälpa till att ta hand om ett par av de besökande elverna.

I måndags var vi så på skolan och hämtade upp Des, 14 och Tom, 13. Lite blyga och tysta till att börja med, men ju längre veckan gick desto mer blev de sig själva. Jättegoa och roliga killar! De första två dagarna spelade de på MKIS och en kväll hade de konsert för alla sina värdfamiljer m.fl. Aulan var fylld till bristningsgränsen. De var så bra!!! Det var som att titta på en Broadwayföreställning. Publiken satt med mobiltelefonerna som tändare till de långsamma numren och stod upp och klappade till de snabba. Hela ensembeln sade efteråt att de aldrig varit med om ett sådant mottagande. Vi var alla helt saliga efteråt och gick med stora leenden hem.
Tom spelar bas och Des spelar trombon och hade ett trombonsolo. Väldigt bra!
På lördagen var hela orkestern i Sunway Lagoons vattenpark och på kvällen hade de lite middag på skolan, så det var först på söndagen som vi familjer fick ha hand om våra inhysningar. På morgonen var jag iväg med svenska skolan så Michi tog med dem till Bukit Kiara-klubben där de spelade badminton, squash och badade. På eftermiddagen åkte vi in till stan med dem för att visa tvillingtornen m.m. och Des ville dessutom till en musikaffär på Bukit Bintang för att titta på en bastrombon.

Det var hur köigt som helst att komma in till stan och när vi tog sista svängen in på Jalan Sultan Ismail stod en polis och dirigerade om all trafik. Hela innerstan var avstängd på grund av en cykeltävling. Efter mycket snirklande runt gatorna i snigelfart kunde vi köra in och parkera i ett garage för att ta Monorailen upp till Bukit Bintang. Det roliga var att när vi kom ut ur garaget så kom precis de första cyklisterna så vi stod på första parkett! Alltid något...
Tyvärr blev besöket inne i stan inte så långt eftersom vi suttit fast i trafiken så länge. Jag stack med pojkarna så att de fick ta lite kort i parken vid tvillingtornen och Michi satte sig på Starbuck´s och tog en kopp kaffe. Vi skrattade gott när vi kom för att hämta honom. Han var inte ensam, men sällskapet var inte så talfört. Det är typiskt Malaysia att folk kan sova varsomhelst och närsomhelst. Helt underbart!Måndag morgon släppte vi av Des och Tom på skolan igen och det känns faktiskt riktigt tomt när de har åkt. Tror Fredrik och Anna tyckte det var rätt mysigt med ett par extra brorsor i huset :o)