31 mars 2024

Ösregn och läcka

Lite drama idag när jag märkte att det droppade från taket. Vi har haft en läcka här för några år sedan, kanske mer som vi inte vet om, och då gjordes en inspektionslucka. Skrev till managementkontoret som är stängt på söndagar, men fick svar. Imponerande.


Läckan kommer troligen från detta avlopp som är på terrassen på övervåningen. Kaklet verkar helt. Jag var ute och tog bort gräs, kvistar och frön som måsarna släpper. Ett avlopp var nästan helt igensatt, men nu är allt fixat. Stängde dörren till sovrummet för att inga fåglar skulle komma in. När jag sedan skulle gå in fick jag inte upp dörren. Fick ringa och smsa Michi och banka på dörren. Han satt i telefonen och märkte ingenting. Till sist blev jag räddad. Tur att jag inte var här själv.


Vi köpte ju fler stoppers när vi var och handlade igår och Michi satte upp allihop. Det saknas fortfarande åtta så jag får gå och handla fler.


Vi tog en promenad mellan regndropparna idag och jag fotade av restaurangen vi var på igår. Så bra!


På kvällen gick vi till Cocina de Santos, vår kvarterskrog. På varje bord stod en gigantisk flaska med rödvin och vi undrade varför. Det var för marknadsföring. Vi skippade det.


Vi körde en tapaskväll. Det var så roligt när vi kom dit för vi hade verkligen tagit det lugnt för att inte vara ensamma på restaurangen. Halvnio var vi på plats...


Det gick ju jättebra. Ha ha ha! Strax efter började det strömma in folk i alla fall.