20 april 2023

Middag med Åsa och Björn

De senaste dagarna har varit fullspäckade med saker att göra inför resan nu när vi skall vara borta så länge. Så klart började jag dagen med ett zumbapass. Därefter blev det en tur till Garden Shoppingmall för att försöka hitta en klänning till bröllopet. Hittade ett par stycken så hoppas att någon av dem blir bra. Här i Malaysia är ju dessutom priserna andra än i Europa. 

Blev smått chockad när jag skulle fixa en lunchmacka och såg att det låg en handduk på brödrosten och hur den såg ut. Har missat detta. Fick ta ett snack om att inte lägga saker ovanpå en brödrost... Skulle vara som skydd mot damm och djur,men kan ju sluta i katastrof.


Fortsatte min tur till Bukit Kiara-klubben där vi varit medlemmar sedan barnen var små. Nu är det dags att avsluta medlemsskapet. Vi får skala bort lite i taget. Nästa stopp blev banken då några saker inte fungerar sedan de lagt om sitt system. Till exempel kan jag bara ta ut pengar i deras egna bankomater, och inte, som tidigare, i vilken bankomat som helst. Dessutom bytte de leverantör för internetbanken så när de flyttade från ett system till ett annat så försvann 50% av alla sparade konton... Det gick inte heller att göra överföringar på telefonen,men genom att ta bort appen och ominstallera den, så fick vi i alla fall det att funka.


Hemma fick jag skrivit ut sommarens biljetter och bokningar till min pärm vi alltid har med. Många papper som behövs för Michis resa och för att söka visum för Thelma för att komma till England. Lika bra att vara förberedd. På kvällen mötte vi upp Åsa och Björn på en hot pot restaurang, Shu DaXia Hot Pot i Hartamas Shopping Centre. Vi fick ett eget rum den här gången. Väldigt speciellt och gott ställe.



På kvällen blev det lite drama då Mariette varit och städat i vår lägenhet i Spanien och helt plötsligt gick inte vår dörr att stänga. När hon slog koden som vanligt så öppnades dörren på glänt hela tiden. Som tur var fick vi tag på varandra och Michi kunde stänga dörren via sin app i telefonen. Pust! Vi får nog ge henne en kopia på vår nyckel för säkerhets skull. Man måste nämligen ha nyckel för att öppna inifrån också...