07 juli 2011

Fredrik till Norrköping och middag hos Bååth

Så var det dags för Fredrik att åka iväg också. Hans buss gick 10.25 idag upp till Norrköping. Där skall han bo hos Alex Melbi i tre dagar och på söndag skall han checka in på Stadium Sports Camp tillsammans med Erik Eriksson.

När jag vinkat av Fredrik väntade en dag fylld av ärenden. Var hemma och kollade till huset samt var på mammas grav och fixade lite, handlade och bytte bok på Bokia, var på systemet och fixade lite inför kusinträffen på lördag. Var inte ute på landet igen förrän klockan var fyra. På kvällen var vi sedan hembjudna till våra grannar Lena och Peder Bååth på middag.

Det blev grillad fläskfilé med potatisklyftor och goda såser. Peder fixade med grillen.

Lovisa, som är jämngammal med Anna, var också hemma. Efter en trevlig kväll var vi hemma vid elvatiden. Perfekt när det tar en minut att gå hem. Jobbdag imorgon igen för Michi.

Målning och makrill

Igår var jag inne i Stenungsund och handlade färg och penslar och idag, onsdag, var det dags att sätta igång. Det var inte så soligt ute så det passade perfekt. Först gällde det att skrubba hela muren med en rengöring. Gick över hela muren två gånger. Därefter fick jag mätta muren på de ställen där färg och murbitar flagat av, så att den inte skulle suga för mycket färg och sedan skulle allt torka ett visst antal timmar. När Michi kom hem på kvällen hade jag hunnit måla insidan på hela muren, samt en bit av utsidan.

Vi hade blivit rekommenderade att köpa en fasadfärg med silikon i som håller bättre när man ligger i ett mer utsatt läge. Den heter Flugger facade impredur.

På kvällen blev det nyfångad makril, som vi fått av Ingemar. Vi grillade den med timjan och gräslök och det blev jättegott!

Bati i Sverige

Idag passade Michi på att jobba hemifrån för på eftermiddagen skulle Magnus komma ut med Bati, en pakistansk leverantör som är på besök i Sverige. Varje sommar kommer han och han älskar att åka båt. Helst vill han köra själv.

Efter en stunds affärsprat hemma bar det av ut till Åstol och sommarens första besök på Rökeriet. Mycket ny personal som inte kunde svara på så mycket om maten. De verkar inte ha någon inskolning vad gäller sommarpersonalen. Det har varit likadant i flera år. Maten är i alla fall fantastiskt god.

Vid åttatiden var de tillbaka på Rörtången och Bati slet fram sin dator för att få alla foton från båtfärden och speciellt de när han körde. Lite charmigt!

Åsa på lunch

Så var det måndag igen och Michi är tillbaka på jobbet. Åkte med honom i morse bort till krysset vid Lekborn och varvade sedan gång och löpning i drygt en timme innan jag var hemma igen. Räknade ut att det blev mer än 10 km. Är riktigt imponerad av mig själv!

Vid halvtvåtiden kom Åsa ut till Rörtången och vi satt och bara pratade och pratade och pratade. Hann klämma in lite Thaisoppa med ris och räkor emellan, men det var knappt. Alltid lika roligt när vi ses!

Michi hann precis hem från jobbet innan Åsa åkte hem så de i alla fall hann säga hej. Det får bli fler tillfällen denna sommar.