24 maj 2021

Mycket logistik med visum nu

Det var helt otroligt så mycket blommor och hälsningar jag fick igår. Man blir alldeles tagen!


Åkte till Garden Mall idag vid Midvalley. Man går ju aldrig i affärer nu, men jag behövde köpa en studentpresent och man får ju gå till affärer så det blev ett snabbt besök. Det var väldigt tomt mot hur det brukar vara. Hann in på Nespresso också för att lämna in gamla kapslar och köpa lite mer ifall det blir ännu mer nerstängt.


På eftermiddagen kom agenten Yvonne hit. Hon fixar med Thelmas visum och behövde hämta de underskrivna handlingarna samt Thelmas pass. På torsdag har hon möte på Immigration och sedan tar det ungefär en månad tills allt är klart. Thelmas visum går ut 5 juli så det blir på håret. Nu får hon ju förlängt bara till 29 november när vårt visum går ut så det kommer att vara mycket logistik närmaste halvåret...

Det var tur jag pratade med Yvonne även om våra visum och att vi behöver nytt pass. Tidigare har vi kunnat resa till Sverige, fixa nytt pass, fått det gamla klippt utom visumsidan och sedan åkte tillbaka. Vid gränsen här har vi då visat det nya passet plus visumet i det gamla. Vi har då fått en stämpel att vi har en månad på oss att flytta över visumet. Nu går inte det. Den stämpeln man får i passet är tydligen ett Social Visit Pass och det kommer man inte in med längre även om vi har ett riktigt visum som gäller. Man måste åka in på visumet i ett helt pass. Så knäppt - men det är ju det mesta nu.

Om vi skaffar nytt pass i Sverige och hämtar ut det hos polisen så måste vi ansöka om överflyttning av visumet när vi är i Sverige. Vi måste sedan upp till Stockholm och gå till malaysiska ambassaden som skall sätta in vårt visum i passet. När vi reser måste vi få ett resetillstånd. Eftersom det är skrivet i det gamla passnumret så måste vi även ansöka om att det är ok att komma tillbaka på det nya. Kan ju bara se framför mig hur vi blir fast igen. Alternativet är att säga till polisen att de skall skicka passet direkt till ambassaden i KL. Inga klippta pass, inga nya passnummer förrän vi är inne i landet. Låter betydligt bättre! Sååååå mycket att tänka på nu!