31 juli 2014

På utflykt med Madeleine och Louise och middag hos Bååth

Efter morgonens frukost bestämde vi oss för att göra en liten utflykt tillsammans innan Madeleine och Louise skulle hem till mamma/mormor igen. Michi fick migrän och valde att stanna hemma och vila. Han har kanske fått för mycket tjejsnack... I början av sommaren var familjen på Åstols Rökeri och såg då väldigt fina musselfat och jag ville så gärna ha ett. Vi fick visitkort till kvinnan som gör dem. Hon hade sin ateljé i Kållekärr på Tjörn, Signuelvägen 1.


Blev överlycklig när jag såg de stora skalen och hittade direkt ett jag tyckte om. Det kommer att bli så fint att ha och servera skaldjur i framöver.



När vi var klara åkte vi vidare till Vävra, lite närmare landet, där Michi hade sett så fina handdukar/servetter i linne.



Madeleine hittade ett fint ägg hon köpte också till sin lilla bordssamling.



Vi bestämde oss för att ta lite fika. Hon som stod bakom disken var inte svensk utan pratade engelska med oss. Brytningen var dock lite östeuropeisk. Barnen tyckte att Madeleine och jag var helt knäppa när vi började skoja om att hon kom 20 km utanför en stad i Polen och fnissade vilt. Två språknördar som helt förstår varandras skämt...



Vi har också skrattat åt hur dåliga svenska hantverkare är på att marknadsföra sig. Kvinnan som sålde musslorna var så lågmäld så att man knappt kunde höra vad hon sade och sålde bara i sin ateljé och i Skärhamns turistbyrå. Här i Vävra tog det sådan tid vid serveringen och man kunde knappt höra vad kvinnan bakom disken sade. Vi tyckte dock lite synd om henne när Fredrik kom tillbaka och sade att en svensk bakom oss sagt till en ny servitris: Skönt, då är det i alla fall någon som pratar svenska. Tala om oförskämt!


Vid kaféet hade de en skylt om loppis, men när vi kom dit var det ett mikroskåpiskt utrymme med lite Wahlströmsböcker och skräp. Hittade dock denna skylt med lite fina felstavningar... Det fanns också ett kafferosteri, men där inne stod ingen så man kunde inte handla fast bönor låg i stora bunkar. Vi skrattade gott igen.



Väl tillbaka åkte Madeleine och Louise mot stan och Michi skulle till Kungälv och träffa en kund. Fredrik flyttade ur den lilla friggeboden och in i den stora så nu kan vi städa ur och låsa till ett ställe. Känns så konstigt och lite sorgligt att det redan är dags att lämna.



Vid sjutiden var vi uppbjudna till familjen Bååth på middag och de bjöd på en otroligt god fläskfilé med en kall limesås till. Väldigt fräscht och gott!



Efter några jättetrevliga timmar vacklade vi hemåt framåt halvelvatiden. Tidig kväll, men så trötta! KL kommer att bli rena semestern :)