16 december 2021

Nu reser vi hem till resten av familjen

Vi har beställt utemöbler till terrassen i Maidenhead och jag skrev till företaget häromdagen att vi kommer att vara bortresta 16-22 december. Givetvis kom det här meddelandet igår kväll. Vi kan bara säga tack och lov att vi har Anna och Erik som grannar för Erik erbjöd sig direkt att sitta och jobba från vår lägenhet nu på förmiddagen.

Möblerna ligger fortfarande i sina kartonger i vardagsrummet, men så här kommer det att bli.


Redan klockan kvart över fyra var vi uppe i morse och klockan fem kom taxin. Det gick hur smidigt som helst att checka in på Heathrow och vi kunde ta en kaffe och lugnt vänta in planet.


Efter vårt PCR-test på Landvetter gjorde vi båda vanliga test hemma också inför träffen med pappa och Helene. Här gäller det att ta det säkra före det osäkra. C betyder alltså inte Covid utan är det som blir när man är frisk. Något förvirrande.


Efter avklarat test och inslängda väskor åkte jag direkt ner till Ica Kvantum. Handlade så klart havskräftor till ikväll. Inne i fiskbutiken såg jag kartonger med Soft Touch-handskar. Lite kul!


Var hemma på lite fika hos pappa efteråt och Helene kom över också. Helt underbart att träffa dem igen!!!


När Michi kom hem från jobbet tog vi en promenad i kolmörkret och vid sju kom pappa ner på lite middag. Så mysigt att ses på riktigt igen även om vi pratar på Facetime varje dag.


Pappa hade med ett paket som var både födelsedagspresent och julklapp för i år och ville jag skulle öppna det direkt. Det var ett skidunderställ i Merinoull. Helene har ett likadant och det är fantastiskt mjukt och varm och jag har längtansfullt tittat på det flera gånger. Vilken perfekt present!


Vi hade mycket att prata om och kvällen gick fort. Vi blev rätt trötta eftersom vi varit uppe så tidigt och redan vid tio sov vi.


Golven i Almaspuri har nu blivit slipade och lackade. Det såg väldigt högblankt ut på bilder vi fick, men det skall lägga sig när det torkat.



Fondväggen i gästbadrummet kom upp idag också.


Gästbadrummet/tvättstugan är nu klart!!


Nu gör vi inget mer kaklande förrän Thelma är tillbaka och vi tillsammans kan kolla på det tredje och största badrummet.