24 maj 2023

En tur till Oxford

Har inte haft en vit handväska sedan jag blev väskryckt i Kuala Lumpur för flera år sedan. Jag gillar verkligen vita, speciellt nu på vår och sommar. Dessutom har det nu kommit så roliga remmar så att man kan byta och matcha efter kläder. Barnen hade lyssnat och noterat och nu fick jag en jättesöt väska i present. Kunde använda den direkt.


Idag blev det en utflykt för min del. Jag skulle bland annat åka till Chipping Norton bortanför Oxford. Det blev en lång resa utan bil, men samtidigt väldigt rolig eftersom jag fick se lite mer av landet väster om oss. Det startade med tåg från Maidenhead till Reading.


Tåg nummer två blev mellan Reading och Didcot Parkway.


Här blev det buss vidare till Oxford. Normalt kan man åka tåg hit, men det var rälsarbeten som höll på så nu var det ersättningsbussar.


Så blev det en sista buss ut till Chipping Norton. Startade klockan nio och var framme tjugo i tolv. Den sista bussen var en dubbeldeckare och jag kastade mig upp och längst fram. Vilken utsikt!!


Färden gick verkligen ut på landet med ängar, åkrar och kossor.



På vägen tillbaka gjorde jag ett stopp i Oxford. Vilken fantastisk stad att vandra runt i. Så gamla fina byggnader, universitet och bokaffärer. Promenerade in till Radcliff square där det finns flera anrika byggnader.



Var vid Bodleian library, Oxfords störsa bibliotek och ett av Englands fem pliktbibliotek, dvs de måste ha en bok av varje utgåva i England. Det är också det första allmänna biblioteket i världen och startade 1602.


Universitetsparkerna ser helt fantastiska ut. Helst i det här vädret.


The Bridge of Sighs är också ett känt landmärke i Oxford.


Smet såklart in i ett par av de stora bokhandlarna här också. Här är Blackwell´s.


Det var som att komma in i ett bibliotek med rum efter rum med hur mycket böcker som helst.



Michi skulle handla idag och jag fick mig ett gott skratt när han hade med den här till gymmet för att handla efteråt. Tur var väl det för han var tungt lastade hem.


Vad roligt det var att komma ut och resa lite. Det är väldigt smidigt med tåg och bussar här. Det är dessutom väldigt bra priser. Hela dagens utflykt gick på mindre än 250 kronor! Roligt att upptäcka fina platser för framtida gäster.