29 juni 2010

Korsika 12-19 juni, dag 2 av 8

Så var det söndag och vår första hela dag på Korsika. Vi hade blivit väckta tidigt då hotellet var väldigt lyhört och vi hade bebisar på båda sidor som vaknade och skrek vid sex-halvsjutiden, samt att ett storasyskon varje morgon underhöll med Lilla snigelsången ungefär 40 gånger...

Gick ner och åt frukost vid nio och det var en bra buffet a la Sverige, vilket givetvis vi tyckte var extra gott. Kan sakna pastej och god ost i Malaysia.

Efter frukosten bar det av ner till stranden. Fin strand, men mycket folk eftersom det var söndag. Michi och Fredrik spelade strandtennis i vattenbrynet, men vattnet var kallt att bada i. Antagligen 19-20 grader, men något lägre än vad vi är vana vid :)

På lunchen gick vi till en liten strandrestaurant, la Creperie, mitt emot vårt hotell. Maten var jättegod och de hade en kypare som höll på och skämta med oss och barnen hela tiden så man satt och fnissade sig igenom lunchen. Jag tog Moule a la creme, fantastiskt gott!!! Pappa försökte stjäla lite musslor där han satt brevid mig.

När middagen närmade sig tog Michi och jag en promenad längs stranden och stannade till på en av de sista restauranterna och satte oss för en liten drink. På Korsika tillverkar de Muscatvin och här serverade de en Muscat petillante, dvs en mousserande Muscat. Gott och fräscht!

Michi nöjde sig med en öl i solnedgången.

På kvällen träffades vi sedan klockan åtta på hotellet. Det var inte lätt att få ett bord för tio, så vi fick sitta ner en stund och vänta på att andra gäster skulle lämna.

Det var ändå rätt skönt att slippa springa runt och leta restaurang när vi var så många.

Så fick vi vårt bord och maten var förstklassig. De som jobbade på hotellet var ungdomar mellan 20-25, glada amatörer, väldigt trevliga. Kockarna var väldigt bra och man serverades en trerättersmeny vid bordet.

Barnen fick välja mellan barn- och vuxenmeny och kunde blanda lite som de ville vilket gjorde att ingen kommenterade om maten var god eller inte, utan alla var nöjda.

Efter middagen gick Michi och jag ut till en av strandrestaurangerna och tittade på slutet av en VM-match. Alltid kul att följa i närvaro av temperamentsfulla fransmän :) Härlig avslutning på kvällen.