12 april 2017

Massor av fix

Det var många ärenden som blev uträttade idag! Började morgonen med en tur till RHB tillsammans med Tobbe, vars visum nu var klart så han kunde öppna konto, Tilde och Fredrik. När vi kom till banken och fick nummer 1 och 2 i kassakön så visade det sig att hela deras system låg nere och ingen visste när det skulle komma igång. Till slut bad de oss lämna banken och komma tillbaka om en timme. Vi hann inte mer än ut ur banken förrän de ringde och sade att allt fungerade. När vi kom in så hade de redan passerat våra nummer och vi fick inte hoppa in i mellan utan hade nu nummer 17 och 18. Lite frustrerande. Skönt i alla fall att Tobbe fick sitt konto och att Fredrik, vid sitt fjärde bankbesök, äntligen kunde hämta ut sitt uppgraderade bankomatkort.

Nästa stopp skulle vara svenska ambassaden. För det mesta nu brukar jag boka Uber istället för att ta en taxi på gatan. Dels är det fräschare bilar, dels har de alltid GPS. Nu stod det en hel rad med vanliga taxibilar utanför banken så jag hoppade in i den första. Han hade ingen aning om adressen jag ville till och frågade mig om område osv. Jag förklarade att jag tog taxi för att jag inte hittade utan det var ju kanske hans jobb. Till slut mumlade jag småsurt något om att det inte är konstigt att folk använder Uber. Gick ur taxin och helt plötsligt var det tre taxiförare som sprang runt och kollade med alla bilar om någon kände till adressen jag skulle till. Till slut lokaliserades en förare. Jag hoppade in i bilen - för att mötas av frågan - You know the place? Trodde jag skulle gå upp i atomer men resignerade, plockade fram Google Maps i min telefon och sade: Bara kör... Han kunde nämligen inte gå ut på sin telefon för han hade för lite internet. Kanske ingår i hans jobb att hitta...???

Kom till svenska ambassaden och kunde hämta ut mitt nya körkort. Fick inte ta Michis då man var tvungen att kvittera kortet på en blankett till Vägverket. Fick en chans att säga hejdå till Louise innan hon sticker i morgon så det var ju bra. Tog sedan vägen hemom för att lämna av passen och sedan vidare för en dag på jobbet. Fullt program!



På kvällen följde jag med Fredrik ner till läkaren igen. Nu skulle han kolla synen. Det är mycket tid med böcker och framför datorn så han tyckte att han såg lite sämre. Lika bra att kolla upp här där man kommer till specialister direkt. Han hade dock helt perfekt syn så då kan vi bocka av det på listan också.




Anna skickade en bild på sitt packade handbagage. Imorgon flyger hon till Malaga där hon skall träffa sin kompis Erika Sundberg. Michis pappa skojade och undrade om vår familj har zigenarblod i ådrorna. Man kan ju undra så som vi förflyttar oss över världen :)

Kinesiska konsulatet och Fredrik till tandläkaren

Körde lite träning med Sara på förmiddagen. Tufft som vanligt, men det gör väl förhoppningsvis lite nytta. När jag var klar åkte jag ner till kinesiska konsulatet och hämtade Michis pass med nytt visum till Kina i. Tur att han klarade sig utan det i helgen!



Vid tretiden åkte jag för att hämta Fredrik från tandläkaren. Han hade tagit en selfie och jag började gapskratta när han visade den. Han ser ju ut som om han skall ut på resa i rymden... Man kan inte säga annat än att de har väldigt moderna utrustningar här!




På kvällen var både Michi och Fredrik iväg till läkaren. Michi skulle kolla hörseln och Fredrik kör full service nu när han är här. Blir väl inte så många besök till vare sig läkare eller tandläkare i England...