23 september 2018

Dags för att fixa lite saker

Vi tycker ju det är roligt att kolla fastigheter och den nyaste på Langkawi heter Lavanya. Idag hade de bjudit in massor av gäster till en lunch när ett hotell, Ri-Yaz, skulle skriva på som manager för hotell/servicelägenhetsdelen. Vi var inbjudna, men Michi är ju i Pakistan. Viceminister för turism, konst och kultur var till och med på plats. Mannen i mitten.


Hotellet vi var på heter Dash och ligger där gamla Lanai låg. Det är nu Ri-Yaz som driver detta. Hotellet är femstjärningt men har ett Alice i Underlandet-tema. Jättefint på vissa ställen, väldigt skumt på andra.


En gigantisk grön hare mitt i allt...



Pratade med en Mr Oi. Han äger spritvarulagret och flera affärer vid namn TL ssoon Huat i Kuah. Han är också den som är drivande av det nya hotellet Aloft som kommer att stå klart i början av november. Spännande att prata med honom.


När jag promenerade tillbaka till min bil hade jag en rätt stor kompis som promenerade brevid.


Hade sedan mängder med ärenden. Började med Seasons där jag behövde boka upp en elektriker för att komma och fixa allt i huset. Affären hade minskat ner till halva storleken. Handlade sedan lite ost till ikväll när Yvonne skall komma. Det blev även ett besök i fiskaffären nära St Regis, men den var helt tom. Vill hitta färsk hummer men det verkar helt omöjligt.


Hade fått höra att spritvarulagret hade en outlet i ett lokalt kvarter. Lyckades hitta dit men det var väldigt litet och inte mycket att ha. Det enda är väl om de lyckas få fram vårt favoritvin, Veramonte.


När jag körde in på vår väg så fick Shadow syn på bilen och galopperade efter. Sedan följd han mig verkligen som en skugga vart jag gick. När jag tränade låg han utanför dörren.


God middag till lille Shadow :)


Yvonne kom ner vid sju för lite filmkväll. Jag fixade ostbricka på den här fina brickan Anna hade med en gång.


Det blev Mamma Mia 2 först. Vilken feel good-film. Så mysigt också när man kan varenda låt. Efter det såg vi på Ocean´s 8 med bland anant Sandra Bullock, Kate Blanchett och många andra kändisar.


Michi skickade bilder från sighseeing i Sialkot. Roligt att se hur det ser ut, men inte så mycket sevärdheter.


Det fanns ett monument som var en stridsvagn från bråk med Indien...


På kvällen var Michi och Ludde hembjudna till Sohails familj. Michi berättade att det varit så roligt. Fantastiskt god mat och väldigt trevliga barn!


Sohails fru, Auesha, måste ha lagat mat i flera dagar. Michi sade det var det bästa han ätit på länge! Massor med rätter ställdes fram. Här är Kofta, pakistanska köttbullar med sås.


I Pakistan har man alltid beväpnad vakt med sig. Känns ju bra....hm. Rätt som det var fick Ludde geväret i händerna och fick prova att hålla det. Vi pratar om en laddad kalashnikov. De är inte kloka någonstans.


Fredrik har besök den här helgen av sina gamla kompisar från MKIS och det var nästan alla som då höll ihop som nu kom till London: Mateo, Victor, Thomas och Rai. Med var även Edward och Victor som Fredrik bor ihop med. Så mysigt att se att de fortfarande hänger ihop tre år efter de slutade high school.


Nu är det helt svart ute och dags att gå och lägga sig.