06 februari 2016

Wetmarket och middag hemma

Det blev tidig morgon för mig, Raquel och Roberto. Vi tänkte äta middag hemma ikväll och behövde inhandla lite råvaror. Vi var på marknaden klockan tio och då var det fortfarande full fart.



Det blev stora räkor, kyckling och massor av grönsaker som fick följa med.



Hemma fick vi sedan svalka oss lite i poolen.



Framåt eftermiddagen lurade vi sedan med Roberto och Raquel upp på berget. Amanda har sina mock exams för IB med start onsdag och behövde plugga och Barbara ville hellre ligga i poolen. Det är en jobbig tur upp, men väl värt det med den fina utsikten!




Vi ser ju i alla fall rätt glada ut över att vara uppe! Jag skrattade gott när Raquel mitt i ingenstans ropade till Roberto att det var "photo moment". Lite förtäckt för att få vila misstänker jag...




Vi hade missat lunchen och bestämde oss för en tidig middag istället. Michi och Roberto packade upp och satte ihop den brasilianska grillen. Roligt att den invigs nu när hela brasilianska familjen Soares är på plats.



Fredrik hade haft med sig en flaska Cachaca-rom till oss så Roberto lärde oss nu hur man gör riktiga caipirinhas. De blev farligt goda. En lime halveras, man tar bort den vita tråden och delar varje halva i två bitar som sedan delas i fyra, Bitarna läggs i glaset och bankas med en trämortel.Därefter tar man två matskedar socker i glaset, fyller hela glaset med is och häller sedan på romen till glaset är fullt. Proceduren upprepas för varje glas.



Här har vi hela familjen Soares när vi tar fördrinken i vår lilla bar.




Räkorna vi köpt träddes upp på spett och blev väldigt goda när de grillats!




Grillen fylldes av allt från vitlöksbröd, oxfilé, fläskfilé till räkor. Roligt just hur man kan göra så många olika saker samtidigt.



Det blev ett riktigt gästabud. Barbara hade fått lära sig att göra tzatziki också.




Lite gott vin och mycket mat ledde till en tidig kväll. Riktigt trevligt att ha dem här!