25 maj 2009

Skolavslutning och bal på 45-årsdagen

I lördags var det dags att fylla 45. Michi satt på planet från Amsterdam, men Anna och Fredrik väckte mig med vacker sång på morgonen. Anna kröp sedan raskt tillbaka ner i sin säng, medan jag och Fredrik fick fixa till oss för att åka iväg och fira den svenska skolavslutningen.

Som vanligt samlades vi på ambassadresidenset och i år var vi nog fler än vanligt, 110 personer! Rutinerna är samma år från år: Jag hälsar välkomna, prästen kommer upp från Singapore och håller ett sommartal, alla barnen uppträder och sjunger vackert och vi avslutar med stor fikabuffet. Alla barn får dessutom ha med sig badkläder och kan bada i poolen, medan alla vuxna kan få sig en kopp kaffe och lite jordgubbstårta. Härligt!
Precis innan fikat började kom Cilla och Harriet ut med en tårta med ett ljus i och alla sjöng "Ja må hon leva". Tror aldrig jag haft så många som sjungit för mig samtidigt någonsin.
I år hade vi lite diskussioner innan skolavslutningen, då synpunkterna gått isär om vi skulle ha med bönen Fader vår eller inte. Vi hade omröstning på årsmötet, vilket verkade vara det mest demokratiska, och de flesta ville då att vi skulle ha det som vanligt, dvs med bönen. Många har ju nu gått ur svenska kyrkan. Ibland dras man lite mitt emellan vad olika grupper vill och det är inte lätt att göra alla till lags. Det är ju också lite känsligt när det är en liten grupp svenskar ute, för man vill ju att alla sociala relationer skall funka.


På kvällen kom Michi hem! Hans plan skulle ha landat tre, men var en timme försenat och landade fyra. När han sedan satt i taxin så fick den punktering och han fick vänta på en ny... Trodde knappt att han skulle komma hem, men halvsex dök han upp. Stackarn, det blev väl lite stressigt för vi skulle iväg på bal och var bortbjudna på fördrink klockan sex. Vi ramlade väl in lite senare uppklädda och tjusiga ;o)
Manza, dvs Malaysian, Australian and New Zeeland Association, stod för balen och det blev en jättelyckad kväll. Vi var trettio vänner som gick ihop och totalt var det säkert över 500 personer. God mat, liveband och mycket dans.


Medan vi var borta var Fredrik med bl.a. sina kompisar från Sverige och Canada och spelade final i ishockeyn. Kvällen blev ju ännu bättre när vi fick beskedet att de tagit guld i sin division och Fredriks svenska kompis stod för tre av de sex målen de fick in. Bra jobbat!!!