30 oktober 2022

Lugn och skön söndag

Söndagar innebär alltid vandring runt Mont Kiara och lunch på Tray i Sri Hartamas. Nu hade de ändrat sin meny och de fantastiska kycklingwrapsen med grönsaker och massor med koriander var tillbaka. Vår favorit!


Vi ägnade dagen åt att gå igenom saker i vårt "förråd", det tredje sovrummet i Almaspuri. Hittade alla våra skidsaker, vilket är bra eftersom det blir skidåkning i januari. Vissa saker minns man med ett leende, men de kommer inte att komma upp igen. Det gäller att fortsätta sålla och minska ner.


På kvällen gick vi ner till den lilla enkla koreanska restaurangen i Desa Sri Hartmas. Roligt att grilla och vira in i salladsblad.


Fullt med gäster, men vi brukar vara de enda västerlänningarna.


När vi kom till restaurangen var det tjugo i kö, så vi fick ta en öl på en närliggande pub, Home and Away. Där sprang vi på en kille som visade sig vara svensk, dessutom från Frölunda. Liten värld! Jag gick för att kolla vårt könummer och det var redan vår tur. Vi fick ta med våra ölglas för att slippa stressa och lämna tillbaka dem efter middagen. Här är det flexibelt!


Känns så fräscht när man gör wraps fast med sallad istället för bröd.


Maten i Malaysia, med det enorma utbud som finns här, är det vi nästan saknar mest. Smaker som dessa finns knappt att få i Europa. Då är det mer "fancy" restauranger och inga gatukök med myller av folk.