27 januari 2020

Hyllstädning hemma och Coronavirus i världen

Äntligen en heldag hemma. Har börjat rensa i hyllorna i kontoret hemma i lägenheten. Det finns fortfarande pärmar sedan barnen gick i skolan. Dags att göra sig av med gamla saker. Det känns alltid väldigt skönt när man gjort det! 


Sedan någon vecka härjar ett nytt virus i världen, Coronaviruset. Det har funnits varianter tidigare, bland annat det som orsakade SARS, men just den här varianten är helt ny. Drygt tretusen människor har nu smittats och man har hittat att spridningen började från djur på en marknad i Wuhan. Hela staden har nu stängts till och ingen får resa ut. Väldigt läskigt! Viruset, som betecknas 2019-nCoV, ger förkylningsliknande symptom med hosta, snuva och feber. Det kan också leda till lunginflammation. De som hittills har gått bort har varit människor med nedsatt hälsa som hjärtbesvär, cancer eller annat. Inkubationstiden är 14 dagar och viruset smittar från människa till människa.

Vi har en bokad resa till Shanghai den 7 februari och det börjar komma funderingar på att inte åka. Vi kollar med vänner och leverantörer och följer vad de säger. Man kan söka på dashboard corona på google och får då upp en karta med hur många fall som finns i varje land. Även denna länk finns:

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Anna och Erik är också på väg att möta oss i Shanghai och reser 6 februari. Självklart reser ingen om det visar sig att detta sprids för mycket!