07 juni 2022

Lite fix efter att ha varit borta i knappt fem månader

Efter att ha jobbat under förmiddagen stack vi iväg till vår bank här på lunchen. Våra bankkort hade gått ut. I januari fick vi besked att korten skulle skickas dit vi är skattskrivna, dvs Malaysia. Korten kom aldrig och helt plötsligt fick Michi ett besked att hans kort blivit makulerat då det legat på banken för länge. Det visade sig då att de bara skickar ut kort inom Europa. Jag har sedan korresponderat med banken flera gånger och allt löste sig idag. Korten fanns att hämta ut!

Michi åkte sedan hem för att fortsätta jobba medan jag hoppade av i stan för att fixa lite ärenden. Helt fel tid dock eftersom det är siesta överallt. Hittade i alla fall en låssmed som hade smarta lås så nu byter vi lås på den ena av våra dörrar så att vi inte behöver så mycket nycklar.


Hur underbart är det inte att komma hem och sätta sig på balkongen med den här utsikten. Vi är priviligierade och tacksamma över det liv vi kan leva!


Vi behöver lagerhyllor för ett förråd vi har på balkongen. Alla kuddar behöver få plats någonstans. Idag satte vi oss och beställde hyllor från Ikea plus ett par stolar att ha på vår balkong. De har fantastisk service här med leverans nästa dag!


På kvällen blev det middag på Chinales på en gata inte så långt ifrån där vi bor. Fräsch seafood stod på menyn. Mycket uträttat idag, men det blir ju alltid så när vi kommer hit och har varit borta i flera månader.