05 oktober 2013

Spännande äventyr i Chinatown och middag med vänner på Nero Teca

Idag skulle Bärbel in till Sungai Wang för att fixa lite saker och Michi behövde åka till Chinatown så jag åkte med dit. Här fick vi se mängder med poliser på motorcykel som åkte varv efter var inne i Chinatown. Gissar att de hade en övning hur de skulle åka när de hade poliseskort för någon bil. Såg lite roligt ut för det var säkert femtio motorcyklar som svepte förbi gång efter gång.


Vi passade också på att äta lunch på ett favoritställe, Old China Café.


Stans godaste Beef Rendang!!


Vi fick oss också ett gott skratt när vi såg alla juldekorationer som börjar komma fram nu. Det ena mer plastigt än det andra...


När vi kom tillbaka till vår bil så var den försvunnen. Med tanke på att Michi parkerat längs med huvudgatan där det är förbjudet att stå så höll vi oss lugna och fina och anade vad som kunde ha hänt. Vi traskade bort till polisstationen ett par kvarter bort och titta vad vi hittade bakom galler! För första gången på tio år hade vår bil blivit bortbärgad...


Michi fick genast en ny kompois i den här mannen som skulle ha böterna för att släppa bilen. Priset var 350 RM. Michi såg då helt chockad ut och nämnde något om att det var samma som de europeiska priserna och kunde vi kanske få någon rabatt. Mannen flinade gott och till slut fick vi betala 200 RM. Allt är förhandlingsbart i Malaysia :)


På kvällen var vi sedan utbjudna av familjen Berglie för middag på Neroteca tillsammans med kompisar för att fira Michis 50-årsdag. Fredrik skulle iväg på en fest i Tropicana.


Här är Michi med kvällens värdinna, Gunilla.


Så här glad blev Michi när hela personalen kom in med tårta och sjöng för honom.



Det blev en supertrevlig kväll tillsammans med Lars och Gunilla samt Jeanette och Anders, Bärbel, Nasha, Anna-Karin och Keith och vi. Väldigt gott och mysigt ställe. Stort tack till Gunilla och Lars för att ni fixade detta!!