07 december 2014

Angkor Wat Race

Upp i arla morgon. Redan klockan kvart i fem ringde alarmet och det var dags att dra på sig träningskläderna. Man är ju inte jättesugen just då på att ge sig ut och springa. Vi hade beställt tre tuk-tuk som stod och väntade på oss kvart över fem och vi började den cirka halvtimmeslånga resan till Angkor Wat i kolmörker.



Det myllrade av tuk-tuk, cyklar, mopeder och några få bilar och ljusen från alla fordon låg som ett pärlband runt sjönt vid Angkor Wat.




Väl framme hamnade våra tuk-tuk en bit ifrån varandra så det här är gänget vi lyckades samla innan vi sprang: Alice, jag, Hasse, Ellen, Anna och så Marika som tog fotot.



Lagom till loppets början kunde man se solen sakta stiga bakom Angkor Wat-templet.




Först ut att starta klockan sex var de rullstolsbundna som skulle köra 21 kilometer.




Strax därefter fick alla halvmarathonlöpare ställa upp sig redo för 21 kilometers löpning. I den här gruppen sprang Anders, Kevin och Daniel.




6.20 var det dags för tio-kilometerslöparna och där sprang Anna, Fredrik, Michi, jag, Hasse, Daniele, Alice och Nicholas. Ellen sprang sedan tre kilometer. Loppet gick rätt bra och så här glada var Fredrik och jag när vi sågs i mål. Detta var Fredriks första lopp och han kom in som imponerande nummer 10 av 2.169 löpare och tiden var 42.42.4. Starkt! Jag sprang på 1.13.36 - inte så snabbt, men i alla fall en förbättring med 1.11 sedan förra året.



Daniele, Alice och Nicholas var också riktigt nöjda. Alice hade varit magsjuk i natt och orkade ändå genomföra loppet. Det var imponerande!




Michi och Daniele såg starka ut efter loppet. Michi fick tiden 1.07.39 vilket var fanastiskt med tanke på att han opererade ryggen för bara några månader sedan. Så kul att han kunde genomföra loppet!




Anna, Ellen och Hasse var också nöjda över att vara i mål och ha genomfört sina lopp här i Angkor Wat.




En nöjd Anna med mamma framför Angkor Wat. Alltid roligt med medaljen!



Nicholas, Alice och Fredrik med sina medaljer och tio kilometer avklarade.



Så fick vi ta emot våra tre halvmaratonlöpare också. De kom in på lite drygt två timmar. Det är ett långt lopp och det var så roligt att alla klarade det!




Fredrik kanske blir lite sugen på ett längre lopp en annan gång efter att ha sett Daniel och Kevin.



Det fick bli en liten gruppbild också med champagneglasen höjda i skål för oss själva :)




Ett glädjestrålande par till innan vi skulle åka tillbaka till hotellet.




Det var riktigt gott med frukost när vi kom hem och sedan blev det vila för de flesta. Jag tog med mig en bok och gick till poolen, men somnade gott efter ungefär två sidor och vaknade av att Michi stod och tog kort på mig och fnissade... Vid ett-tiden var det så dags för de flesta att säga hejdå och bege sig av till flygplatsen. Bara Michi, Anders och jag stannade kvar.





När gänget gett sig iväg gick vi tre som var kvar iväg in till centrum för att äta lunch. Idag tog jag en Khmer Red Curry som var fantastiskt god.



Michi och Anders såg glada ut över att få lite Angkor Beer :)




Det var skönt att sedan få lite livstecken från barnen när de hade landat.



På kvällen strosade vi sedan iväg och hittade en jättemysig pub på samma gata som vårt hotell låg. De hade byggt som ett litet innertorg med små kaféer och restauranger som vi definitivt skall besöka nästa gång vi kommer hit.



Vi provade också en ny öl som hette Cambodia. Tycker dock att Angkor Beer är bättre.






Kvällen avslutades sedan på nyöppnade Hard Rock Café i Angkor Wat. Maten var god, men det var väldigt tomt och inget band som spelade så det var nog första och sista gången här. Ibland blir man bara så sugen på lite västerländsk mat!






Vi strosade sedan sakta tillbaka till hotellet, proppmätta och jättetrötta fast klockan bara var tio. Tror alla somnade väldigt gott denna kväll. Imorgon åker vi tillbaka till KL Michi och jag efter en jättemysig resa!