05 april 2023

Äntligen får vi se en havssköldpadda

Så var det dags att prova på lite snorkling och vi fick låna utrustning. Det är ju inte långt från vårt rum ner till havet...


För första gången fick vi se en havssköldpadda på nära håll. Det är som att simma i ett akvarium. Mängder med fiskar i olika färger och ibland kommer de i stora stim.


Nur och Aisha fixade lunch med mahi mahi-fisk och fried rice.



De har undrat lite vad vi vill ha att äta och vi sade helst lokal mat som de brukar äta. Det är ju halva nöjet när man reser att prova vad landet har att erbjuda.


De kallar ju Vavathi för Farm Island och på eftermiddagen tog vi oss en promenad runt ön. Här odlas bananer, passionsfrukt, papaya, vattenmelon och mycket annat. Det finns även höns och ankor, en fiskfabrik och och isfabrik plus en liten affär för all personal. Mycket att se.


Här växer papaya i långa rader. Vi fick det till frukost och den var väldigt god!


De bygger också stora växthus nu för att bland annat kunna odla sallad.


Vägarna var torra och dammiga då de inte har fått regn på tre månader.


Många fina blommor på ön. Här är en passionsfruktsblomma.


När vi kom tillbaka till bryggan så hade en båt just kommit in full med gulfenad tonfisk. Fisken vägdes och undersöktes för att sedan tas till fabriken för styckning och packning.



Det är fantastiskt när man är på en ö mitt ute i ingenting. Månen är nästan full och det blir en gata över vattnet som lyser starkt. Man ser dessutom miljoner stjärnor när det inte finns några gatlyktor.


Michi älskar ju att fiska och vid halvåtta gick vi ner till bryggan så att han och Thoufeeq kunde få fiska lite. 



Båda fick napp, men båda fiskarna släppte.


Vi såg massor med fiskar runt bryggan. De kommer in på kvällen. Idag såg vi haj och stingrays.



Hemma i KL hade hålet i vår vägg i gästrummet murats igen och snart kommer man inte att kunna se att där varit något annat än en vägg.



Skönt att saker flyter på även när man är ute och reser.