26 juli 2010

Fredrik i kiosken och middag på Rönnäng

Den 16 juli var Fredriks andra dag i kiosken. Den första var när vi var på Trefoten den tionde. Man måste vara 13 år för att få börja jobba och då får man inte stå ensam. Man får heller inte jobba kvällar. Enda chansen att få stå i kiosken är alltså när det är väldigt fint väder så att det behövs två som hjälps åt när köerna blir långa.

Förra gången missade vi när Fredrik jobbade, men nu kom vi dit och handlade med kameran i högsta hugg. Något Fredrik tyckte var oerhört pinsamt, men det är ju kul att bevara stora ögonblick i livet och första jobbet räknas väl dit.
Efter alla besök bestämde vi oss för att ha en egen familjekväll och tog båten ut till Rönnängs brygga, eller Skärgår´n som det heter nu. Vi hade beställt bord.
Äntligen hittade vi vitlöksgratinerade kräftor. Här tog de 295 kronor jämfört med Tenans 495!! Lite mer humant...

Kvällen var helt fantastisk och solen låg bakom molnen så var enda moln hade en silverkant. Så otroligt fint. Det var utlovat åska, men det kom inte som tur var. Inte så kul att åka båt då...

Mätta och belåtna åkte vi sedan hem senare på kvällen. Skall försöka hitta recept så att vi kan göra egna kräftor. Kan inte vara så svårt!

Besök av familjen Udén

Den 15 juli var det dags för besök av familjen Udén, bestående av Anna, Mats, Andreas och Elina. De har varit ute och åkte med båten en dryg vecka och ställde nu färden till Rörtången.

Det blev grillat lamm och potatisgratäng. En favorit den här sommaren. Det var lika skönt ute som vanligt så vi kunde sitta i trädgården och äta middag.

Anna och Mats har varit ute mycket med båten, men inte lagt till så mycket på öarna runt omkring här så vi tipsade lite om Rönnäng, Åstol och Dyrön. Ännu en jättemysig kväll!