19 juli 2011

Släkten på middag

Så var det ny vecka igen - tiden går så mycket snabbare när vi är här. Igår jobbade Fredrik i kiosken. Regnet vräkte ner och Michi och jag gjorde en utflykt till Stenungsund och hittade ett litet gammaldags café vid Stora Höga som hette Systrarna på kullen. Vid fyratiden kom Hans Thonell hit med Emil som skall stanna ett par dagar.

Imorse var vädret bättre. Jag åkte iväg till Kungälv för att handla mat till ikväll och Michi tog med sig killarna ut i trädgården och fixade häcken mellan oss och grannarna nedanför.

Efter hårt arbete fick de tjäna lite pengar som direkt gick åt till sponsring av kiosken. Efteråt försvann Michi ut till havs med Kjell och lade ut krabbnät. Spännande!

Vid femtiden kom släkten hit på besök. Pappa och Gudrun dök upp först, tätt följda av Helene, Thomas, Victor, Nicole, Anders, Angelika och Stanley. Vädret höll sig fint idag och det gick att sitta ute.

Pappa gick och plockade lite moreller. Vi har så mycket bär i år och jag ber alla plocka. Det är ju synd om det bara förfars. Bären är nästan svarta och väldigt söta. Godare än vanliga körsbär.


Det blev grillat till middag med kött, potatisgratäng, tzatziki, grillad lök, sallad m.m. Till efterrätt hade jag gjort rabarberpaj i små portionsformar. När det var dags för kaffe och dessert fick vi flytta in för då hade det hunnit bli rätt kallt. Lite trångt om saligheten i soffan :)


När gästerna skulle gå hem kom helt plötsligt världens oväder. Åskan mullrade och regnet började piska ner. Anna, Fredrik och jag sprang ut snabbt och fick rycka ner all tvätt. Vädret är så ostadigt nu så tvätten kan bli hängande i flera dagar utan att torka. Jobbigt nu när allt från Annas spanienresa och Fredriks läger behöver bli klart...