09 oktober 2016

En dag i Male

VI skrattade gott när vi fick höra att Aisha och Thoufeeq brukar gå upp 5.30!!! Inte riktigt vår tid. Vi vaknade framåt halvnio och kände oss utvilade och redo för vår första dag på Maldiverna. Aisha hade gjort god maldiviansk frukost och förstärkt den med croissanter ifall vi vill ha något mer västerländskt.




Familjen bor på en ö som heter Hulumale, Platinum Residence, så när vi skulle på utflykt till Male var vi tvungna att ta färja.



Turen in till huvudstaden tog cirka 20 minuter med en liten passagerarbåt.




Vi strosade längs med vattnet och gjorde små stopp här och var. Vi var bland annat inne i en mataffär. Det är alltid kul att se vad som säljs i olika länder.





Efter ett par timmar i stan mötte vi Thoufeeq och hans lunchkompisar.



Tog ett foto på nuvarande presidenten som tydligen är otroligt korrupt. Allmänt kallad diktatorn av oppositionspartiet.




Efter träffen med Thoufeeq gick vi till fiskmarknaden...






Här är en Yellow fin tuna - en av de vanligast tonfisksorterna här på Maldiverna.




Vi gjorde sedan stopp inne på frukt- och grönsaksmarknaden också. Här såldes bland annat habanero, en av de starkast chilifrukterna som finns.


Aisha, jag och mängder med bananer och pumpor.




Vi gick också till Thoufeeqs firma Silver Sands och tittade hur han hade det. Efter det blev det motorcykel tillbaka till hamnen. Jag fick åka med Thoufeeq, Aisha med Hussein och Michi med Ihsan, som är pilot på de små sjöflygplanen.




Vi fick hjälp av deras vänner att ta kort på oss alla fyra tillsammans också.




Man håller nu på att bygga en bro från Male till ön där flygplatsen ligger för endast 300 miljoner USD. Lite onädigt tycker de boende då pengarna kunde använts till så mycket bättre saker. Mycket är väldigt styrt av regeringen. Till exempel får man inte köra själv till flygplatsen utan måste ta båt eller buss som är statligt ägda. Ibland funkar inte bussarna och då blir det panik...




Det fanns tydliga skyltar vid stranden hur man INTE får vara klädd när man badar :)




Thoufeeq åkte tillbaka till kontoret och vi övriga tre gick och åt lunch.



På kvällen blev det sedan en strandpromenad alldeles bakom där de bodde. Så fint!




Hemma igen började Aisha laga massor av maldivianska specialiteter.




Flera sorters tonfisk blev det bland annat, ägg i curry, pumpa och mycket annat gott.



Bordet var fullt av olika saker. Så gott!




Taufiq hade försökt ändra tiden för vårt sjöflygplan i morgon men det var fullt så vi måste vara på flygplatsen redan 06.45. Det blev en rätt tidig kväll idag också med tanke på morgondagen. Aisha och Thoufeeq har tagit så väl hand om oss på alla sätt. Helt fantastiskt!!!