09 juli 2019

En tur till Dyrön och Trålverket

Thomas skulle idag träffa sina bröder i Göteborg och gå på Metallica-konsert. Michi körde honom till bussen vid tolvtiden och sedan tog vi båten för en tur ut till Dyrön. Åsa och jag skrattade för vi var väldigt färgkoordinerade...



Vi promenerade tvärs över ön från södra hamnen till den norra. På en husvägg hängde denna roliga bokholk. Man kunde ta en bok och lägga in en annan. Kul idé.


Michi hade stämt träff med Erik, en fiskare som köpt handskar av dem. Han fiskar sill och nu på sommaren även kräftor som vi hade beställt.



Vi fick provsmaka några direkt på kajen.



Inne i en bod hade Erik hur mycket kräftor som helst!!! 


Vi fick lämna vår stora påse med kräftor på lite is och gick till Trålverket. Det är f.d. Vadbinderiet som öppnat igen efter två år med stängt. De hade väldigt rolig mat. Inte så ofta vi äter pizza men nu tog Åsa och jag en att dela på - en löjromspizza. En vit botten med västerbottenost som de sedan dekorerat med löjrom, lök och gräddfil. Väldigt god!!! 
  

 Restaurangen låg i lä så vi kunde sitta i solen. Skönt! 


Det blev en fin båttur hem. 
  

Till middag blev det sedan kycklingsallad. Man gör knappt något annat än äter känns det som. Det blev en tidigare och tystare kväll för oss än vad Thomas hade på Metallica gissar jag :)