05 juni 2022

Avkopplande dag i Italien

Efter dagens frukost var vi sugna på att upptäcka den stora trädgården som hör till Villa Sigurtà. Igår var vi på insidan, dvs den i den privata delen, och idag får vi se resten.


Trädgården heter Parco Giardino Sigurtà och skall vara den näst största parken i Europa. Vi fick med oss en karta på vår promenad.


Stort var det, men kändes lite som Slottskogen. Man blev ju sugen på ett brännbollsträ.


Längst in i parken fanns en stor labyrint. Lite kul, men relativt enkel.



Till slut hittade vi in i mitten och kunde spana ut över labyrinten från ett torn.


Det var fina promenadvägar och nedanför oss i dalen bredde vingårdar och ett mjukt böljande landskap ut sig. Fascineras alltid av Italien och landets långa historia som man ser smakprov på överallt.


Det var 32 grader varmt så vi fick ta ett antal vätskepauser. Vatten och en espresso - kaffe kan de göra här!!!


Vi kom till en liten djurpark också. Inte så fantastisk kanske, men de hade goda mackor med italiensk skinka.


När vi närmade oss hotellet efter långpromenaden hittade Michi ett nytt vattenhål med öl tillverkad just i Valeggio sul Mincio. Riktigt god!


På kvällen skulle vi gå ut på middag. Molnen hände mörka över oss och vinden nästan piskade. Vi hade tänkt att promenera till den gamla byn, men insåg att det nog inte var ett alternativ. Det finns ju typ tre taxibilar här så vi hade säkert inte fått tag på en när vi skulle hem. Istället hittade vi ett ställe med en mysig trädgård alldeles i närheten. Vi fick en liten spännande påse på bordet som visade sig innehålla fem sorters nybakat bröd.



Den här förrätten var ju fantastisk för en ostälskare. Gorgonzola med avokado och lite annat. Det var en rejäl bit så vi var nästan mätta efter den.


På kvällen när vi kom hem blev det telefonsamtal med våra vänner som skulle komma i mitten av juni och som vi skulle gå på ABBAs avatarshow med. Anders hade fortfarande inte fått sitt pass. Tydligen fel på passmaskinen som ligger i Finland. De var smarta nog att boka en försäkring för alla våra biljetter så nu bestämde vi oss för att boka av. Det blir perfekt för nu kan vi åka till Sverige mer än en vecka tidigare och träffa hela familjen. Packningen är nu klar. Redo för tidig uppgång imorgon.